Home Nieuws De toekomst van Joey Veerman: ‘Komende zomer is het tijd voor de...

De toekomst van Joey Veerman: ‘Komende zomer is het tijd voor de volgende stap’

1103
0

Door het hele land heeft Joey Veerman fans. Van Eindhoven tot Heerenveen en van Heerenveen tot uiteraard Volendam. Maar ook in Rotterdam blijkt Veerman meer dan populair te zijn want Arne Slot wilde de middenvelder maar al te graag naar Feyenoord halen.

Het werd PSV, waar Veerman inmiddels het nodige zilverwerk binnen wist te halen. Twee keer de KNVB-Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal staan al achter zijn naam maar de landstitel is dat waar Veerman op jaagt. Na het behalen van de felbegeerde landstitel lijkt het voor Joey Veerman de juiste stap richting een volgende competitie te zijn.

In Heerenveen en Volendam volgt men de ontwikkelingen van de middenvelder nog op de voet. Zowel voormalig Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde als Hans de Koning kijken met grote bewondering naar de ontwikkeling van Joey Veerman. De oud-voorzitter van sc Heerenveen en voormalig FC Volendam-trainer spreken in een interview met het Eindhovens Dagblad vol lof over de middenvelder, die dit weekend in Volendam zijn rentree maakt.

Van der Velde is allereerst te spreken over de uitgesproken mening van Veerman. “Als er eentje is die ik wel onderscheidend vind én waar ik graag naar luister dan is het Veerman. Hij maakt van zijn hart geen moordkuil, ik ben een absolute aanbidder van hem, echt”, vertelt hij in gesprek met zowel het Algemeen Dagblad als het Eindhovens Dagblad.

De voormalig bestuurder van de club uit Friesland is er trots op dat de middenvelder in Heerenveen voor zijn club heeft gespeeld, maar vindt het wel bijzonder dat er destijds geen grotere club voor hem aanklopte.”Ik heb nooit aanvaringen met Joey gehad en denk dat de topclubs hebben zitten slapen toen hij bij ons tekende”, aldus Van der Velde, die PSV in zijn ogen dus pas rijkelijk laat zag aankloppen voor Veerman.

In het seizoen 2018/19 speelde Veerman nog in zijn geboortedorp voor FC Volendam. “Politiek correct was Joey zeker niet. Als hij ergens echt geen zin in had, liet hij dat blijken”, blikt De Koning terug. Desondanks vindt de 63-jarige oud-trainer van de Volendammers dat Veerman een stuk volwassener is geworden, zonder in te boeten aan authenticiteit.

Ook De Koning vindt dat Veerman toe is aan een volgende stap. “Joey wordt veelal onderschat. Het is niet voor niets dat PSV nu wat minder draait, ze missen hem in balbezit”, wijst de oud-trainer naar de maand januari waarin PSV het zonder de middenvelder moest stellen.

Van der Velde sluit zich aan bij de mening van De Koning. “Komende zomer is het tijd voor de volgende stap. Het buitenland gloort, na een EK en normaal gesproken het kampioenschap met PSV”, klinkt het.


Vorig artikelBosz ziet selectie weer compleet en topfit geraken en zegt over aankomende week: ‘Hoor dat Eindhoven de gekste is’
Volgend artikelEngelse medium ziet in middenvelder Lazio Roma versterking voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in