Home Nieuws Engelse medium ziet in middenvelder Lazio Roma versterking voor PSV

Engelse medium ziet in middenvelder Lazio Roma versterking voor PSV

4878
0

Nu het lopende seizoen zich langzaam voortbeweegt richting het einde, komen de eerste geruchten op de internationale transfermarkt ook weer langzaam op gang.

Met name de ontwikkeling van Johan Bakayoko, die al maanden op de voet wordt gevolgd door tal van clubs, is een interessante ontwikkeling voor een serie clubs. Van de Serie A tot de Premier League en van Ligue tot La Liga, Johan Bakayoko is een speler die nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Technisch directeur Stewart kondigde recent al dat binnen PSV de verwachting leeft dat Bakayoko aan het einde van dit seizoen niet meer houdbaar is voor PSV.

Dat betekent dat er langzaam al naar opvolging gekeken dient te worden. Het Britse medium FootballTransfers richt de pijlen op een aanvaller van Lazio Roma. Het medium, dat veelal data gebruikt om clubs aan spelers te koppelen, denkt te weten dat Felipe Anderson van Lazio Roma een interessante speler voor PSV kan zijn in het tijdperk na Johan Bakayoko.

Anderson lijkt Lazio aan het einde van het lopende seizoen achter zich te laten. De inmiddels dertigjarige rechteraanvaller beschikt over een aflopend contract en zou volgens Italiaanse media in gesprek zijn met Juventus over een transfervrije overstap komende zomer.

‘PSV heeft volgens de Career Advice Tool van onze partner SciSports betere papieren voor zijn komst’, meldt het Britse medium. Anderson speelde inmiddels meer dan driehonderd wedstrijden voor de blauwe club uit Rome en zinspeelt op een avontuur buiten Italie. Anderson staat al in de belangstelling van Juventus, dat hem graag aan de selectie wil toevoegen maar Italiaanse media twijfelen over een toekomst in de Serie A. Bovendien zijn de verschillen in salaris voor spelers uit de Serie A met de topclubs in de Eredivisie afgelopen jaren kleiner geworden.

‘PSV heeft volgens SciSports een behoorlijk hoge club fit (76) met de tweevoudig international, waaruit blijkt dat de aanvaller met zijn kwaliteiten direct een absolute meerwaarde kan zijn voor het team van Peter Bosz. PSV heeft al behoorlijk wat vleugelaanvallers tot de beschikking, waarbij het echter de vraag is wie er komende zomer allemaal gaan vertrekken’, concludeert FoortballTransfers.

De wedstrijdstatistieken van Anderson in relatie tot doelpunten en assists zijn minder spectaculair te noemen. De aanvaller was dit seizoen in 22 Serie A-wedstrijden goed voor twee doelpunten en zes assists. Anderson speelde wel een grote rol in de 1-0 overwinning op Feyenoord in de Champions League, waarbij de Braziliaan de assist gaf op Ciro Immobile.

FootballTransfer stelt vast dat de data van de aanvaller een match kan zijn met de behoeften van PSV na dit seizoen. Dit uiteraard in relatie tot een vrijwel zekere transfer van Johan Bakayoko aan het einde van dit seizoen. ‘

Met Anderson kan PSV een kwalitatief ijzersterke speler aan de selectie toevoegen, die gezien zijn Skill van 72,4 direct tot de beste spelers van PSV gaat horen. Alleen Sergiño Dest (73,3) en Hirving Lozano (78,3) hebben een hoger gemiddelde. De komst van Anderson zorgt ervoor dat de voorhoede van PSV een behoorlijke impuls krijgt, wat de club komend seizoen in de Champions League ten goede kan komen’, aldus het uitgesproken medium FootballTransfers.


Vorig artikelDe toekomst van Joey Veerman: ‘Komende zomer is het tijd voor de volgende stap’
Volgend artikelPOLL | Moet PSV het tot 2025 lopende contract van Walter Benítez verlengen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in