Home Nieuws Bosz ziet selectie weer compleet en topfit geraken en zegt over aankomende...

Bosz ziet selectie weer compleet en topfit geraken en zegt over aankomende week: ‘Hoor dat Eindhoven de gekste is’

652
0

Het heeft er alle schijn van de PSV-selectie zich zondagavond na terugkeer uit Volendam kan opmaken voor een carnavalsfeestje. Althans, als we de woorden van Bosz aanhoren.

Zondagmiddag wacht het geplaagde FC Volendam aan de Dijk voor de volgende Eredivisiewedstrijd. Op bezoek bij FC Volendam wil PSV niet alleen de ongeslagen status in de Eredivisie voortzetten, maar vooral ook de volgende stap richting de 25ste landstitel zetten. Peter Bosz bracht vrijdagmiddag louter goed nieuws want met de terugkeer van enkele belangrijke spelers in de selectie, is het perspectief voor de komende weken volop daar.

Naar het zich laat aanzien zal op Noa Lang een topfit PSV zich kunnen gaan richten op het tweeluik tegen Borussia Dortmund. Maar eerst FC Volendam, dat indien verslagen nog een mooie zondagavond voor de selectie teweeg kan gaan brengen.

Uiteraard kreeg Bosz vrijdagmiddag de vraag of hij met zijn selectie nog carnaval ging vieren. ‘Ja, we beginnen vanavond al met het hele elftal en trekken hem dan door naar morgenavond. Ze hebben tegen mij gezegd dat Eindhoven de gekste is, dus dat moet kunnen voor Volendam-uit’, grapte de trainer.

Het antwoord met knipoog van de PSV-trainer verraadde zijn gemoedstoestand en die is goed. Logisch ook nu Bosz weer kan beschikken over spelers als Joey Veerman, Malik Tillman en Ricardo Pepi. Zelfs de blessure van Sergiño Dest viel mee. De verdediger onderging maandag nog een onderzoek, maar kon na wat rust in de dagen erna toch volle bak trainen.

‘Als Joey fit is dan speelt hij’, zegt Peter Bosz over de middenvelder, die node gemist werd. ‘En hij is fit’, gaf Bosz nog toe.

Met Veerman terug op middenvelder is een hereniging met de iets minder fitte Jerdy Schouten weer een feit. De klachten die Schouten al enkele weken had aan zijn luchtwegen veroorzaakten vermoeidheid bij de middenvelder, die dat openlijk uitsprak na Ajax – PSV. ‘Normaal wissel ik Jerdy niet, maar nu heb ik hem toch een aantal keren na zestig of zeventig minuten moeten wisselen’, geeft Bosz aan.


Vorig artikelVeerman start in Volendam | Tillman, Pepi én Sergiño Dest terug na blessures en ook inzetbaar in Volendam
Volgend artikelDe toekomst van Joey Veerman: ‘Komende zomer is het tijd voor de volgende stap’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in