Home Nieuws De roep om Jorrit Hendrix als back-up voor Jerdy Schouten

De roep om Jorrit Hendrix als back-up voor Jerdy Schouten

14278
0

Jorrit Hendrix traint al enkele weken op De Herdgang met de selectie van Jong PSV. De insteek is voornamelijk om zijn conditie op peil te houden.

De 28-jarige middenvelder geldt als echte PSV’er en als kind van de club maar is tegenwoordig wel clubloos na zijn vertrek bij Fortuna Düsseldorf. De Limburgse PSV’er uit Panningen krijgt van PSV de kans om zijn conditie op peil te houden op De Herdgang.

Die kans greep Jorrit Hendrix met beide handen aan. Voetbalzone opperde deze week dat een terugkeer van Jorrit Hendrix naar PSV wellicht een oplossing kan zijn voor de wat magee bezetting op het middenveld na het vertrek van Ibrahim Sangaré.

Op Voetbalzone klink gisteren de roep om Jorrit Hendrix. ‘Door het vertrek van Sangaré is PSV wat zwak bezet op het verdedigende middenveld. Jorrit Hendrix traint nog altijd mee op De Herdgang. Moeten de Eindhovenaren hem binnenhalen als back-up voor Jerdy Schouten?’, vraagt het medium zich af via de sociale kanalen. De reacties op de vraagstelling vanuit Voetbalzone waren wisselend te noemen.

De middenvelder bleek verguld te zijn met de geste van PSV en reageerde als volgt: “Ik heb fysiek wat pech gehad vanaf april, maar ben nu weer helemaal fit en train volledig mee. Mooi om hier even terug te zijn, op een plek waar ik hele goede herinneringen aan heb”, zei hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Hendrix weet niet hoe lang hij op De Herdgang blijft trainen. “Ik heb aan Ernest Faber gevraagd, of ik hier kon komen. Toen ik hem belde, reageerde hij meteen enthousiast en het is mooi dat de deur dan open staat voor me. Dat voelt goed”, legt Hendrix uit.

Samen met zijn zaakwaarnemer bekijkt Hendrix momenteel de aanbiedingen die zijn binnengekomen en nog gaan komen. Jorrit Hendrix denkt dan ook dat zijn toekomst opnieuw in het buitenland ligt.

Hendrix, die PSV in januari 2021 verliet en in het buitenland voor Spartak Moskou en Fortuna Düsseldorf speelde, speelde in het verleden 239 wedstrijden voor PSV en werd drie keer landskampioen. PSV heeft voor die positie ook Tygo Land achter de hand, die ook een interessante ontwikkeling weet door te maken.


Vorig artikelBritse zender Sky News onder de indruk van PSV jeugdopleiding en stuurt cameraploeg naar De Herdgang
Volgend artikelTechnisch failliet PSG | Xavi Simons blikt terug op onrustige zomer: ‘Ik wilde na PSV geen hele grote stap’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in