Home Nieuws Technisch failliet PSG | Xavi Simons blikt terug op onrustige zomer: ‘Ik...

Technisch failliet PSG | Xavi Simons blikt terug op onrustige zomer: ‘Ik wilde na PSV geen hele grote stap’

4336
0

Xavi Simons staat tegenwoordig in de spotlights van de Duitse media, waar hij eerst volop in de spotlights stond van het complete vaderlandse journaille.

Voor zijn transfer van PSV naar Red Bull Leipzig via Paris Saint-Germain, stond de middenvelder ook maanden achtereen in de spotlights van de Franse media, die veelal inside-information hadden over de plannen van de Franse club met Xavi Simons.

De Parijse topclub houdt zich al jaren niet meer aan codes, voorschriften, regels en wetten en lekken naar de Franse pers is inmiddels een gangbaar geheel geworden voor de club uit Parijs, die financieel volledig aan de grond zit en technisch feitelijk failliet is. Het zorgde afgelopen zomer voor veel onrust bij PSV maar ook rond en bij de hoofdrolspeler zelf. Al sinds de transfer van Simons van Paris Saint-Germain naar PSV is het vanuit Frankrijk al onrustig rond Simons.

Daartoe kunnen we wijzen naar de directie en functionarissen van Paris Saint-Germain, waar bewust gelekt is naar de media ten einde het vorig jaar geleden gezichtsverlies te kunnen beperken. Deze zomer kon Paris Saint-Germain dan eindelijk ’terugslaan’ richting de club die Xavi Simons transfervrij uit Parijs kon halen. Deze zomer wilde PSG richting PSV even de macht tonen en laten zien wie de echte ‘grote’ club is.

We kijken allen uit naar een episode in het internationale topvoetbal waarin spelers clubs als FC Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain laten voor wat het is en kiezen voor clubs waar financial fairplay, waarden en normen, regels en wetten etc, wel gangbaar zijn. Xavi Simons dacht deze zomer alleen aan zijn eigen carriere en gelijk heeft hij.

De aanvaller is hoe dan ook heel blij met zijn overstap van PSV naar RB Leipzig. Paris Saint-Germain vond Simons blijkbaar nog niet goed genoeg voor het eerste elftal in Parijs en dus volgde een huurconstructie met een club die toevallig of niet, een zelfde historie heeft als Paris Saint-Germain als het aankomt op de verkregen financiële middelen.

Simons vond dat het tijd was voor een stap hogerop na een topjaar in Eindhoven, ook al speelden er ook andere dingen mee in zijn transfer. Het vertrek van coach Ruud van Nistelrooij bijvoorbeeld. Simons baalde enorm van het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV en had volgens De Telegraaf geen beste klik met Peter Bosz.

Simons had een erg goede band met de trainer die hem vanuit Parijs naar Eindhoven haalde. “Het is wel iets geweest om mee te wegen”, zegt Simons over Van Nistelrooij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Hij was degene die mij heeft gebracht en vertrouwen gaf. Als je zo’n trainer hebt die elke dag graag met je werkt, dat is fijn. Ik weet niet of ik wél was gebleven als híj was gebleven. Mijn vertrek was sowieso realistisch”, wijst Simons naar de onrustige zomer.

Voor Xavi Simons bleek er deze zomer geen andere keuze dan Red Bull Leipzig te zijn. “Het sportieve aspect stond op één in mijn keuze. Ik wilde na PSV niet ineens een héél grote stap maken. Dat is niet verstandig. Ik denk dat Leipzig een tussenstap kan zijn. Als ik hier presteer, komt er vanzelf iets nóg groters. Mijn ambitie is om ooit het allerhoogste niveau in het voetbal te bereiken”, aldus Xavi Simons, die tegelijkertijd ook alle complimenten verdient omwille van het opnieuw razendsnel aanpassen bij zijn nieuwe club. Simons lijkt ook onder alle omstandigheden rustig te blijven en ook dat mag op die leeftijd een kwaliteit worden genoemd.


Vorig artikelDe roep om Jorrit Hendrix als back-up voor Jerdy Schouten
Volgend artikelOranje in Eindhoven | Opstelling tegen Griekenland: Lang, Simons, Gakpo en Malen in de basis, Veerman reserve

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in