Home Nieuws Britse zender Sky News onder de indruk van PSV jeugdopleiding en stuurt...

Britse zender Sky News onder de indruk van PSV jeugdopleiding en stuurt cameraploeg naar De Herdgang

3952
0

De jeugdopleiding van de club op de inmiddels befaamde Herdgang staat inmiddels zo hoog aangeschreven dat ook in het buitenland PSV en de opleiding op De Herdgang gespreksonderwerp zijn geworden.

Natuurlijk wordt daar steevast bij vermeld dat PSV, Eindhoven en de algehele Brainportregio elkaar danig versterken. Inmiddels gaat het over de grens ook over de befaamde en beroemde jeugdopleiding van de club. Belgische en Duitse media weten met regelmaat de weg naar De Herdgang te vinden.

Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV zorgde ervoor dat onze oosterburen meer en meer interesse kregen in de club PSV en dus ook de jeugdopleiding. Er breken geregeld jeugdspelers van Belgische komaf door bij PSV, wat bij onze zuiderburen juist weer voor meer interesse zorgt als het over het niveau van opleiden gaat.

Voor de Britse zender Sky News geldt hetzelfde. De commerciële omroep, ondermeer uitbater en uitzendgemachtigde van de Premier League-wedstrijden en analyses, toog naar De Herdgang en ging op onderzoek uit. Speerpunt bleek daarbij hoe PSV via onderzoeken in het brein van jeugdspelers naar talenten speurt.

Sky News zag in onderstaande video hoe PSV hersentesten gebruikt om toptalent te vinden. Sky News verslaggever Sam Obaseki ging op bezoek bij PSV en was te gast op De Herdgang om te zien hoe de club via hersentests toptalent kunnen ontdekken.


Vorig artikelWedden op PSV? Dit zijn je opties
Volgend artikelDe roep om Jorrit Hendrix als back-up voor Jerdy Schouten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in