Home Nieuws De roep om Donyell Malen wordt luider: ‘Malen moet spelen, hij scoort...

De roep om Donyell Malen wordt luider: ‘Malen moet spelen, hij scoort makkelijker dan Weghorst’

847
0

Frank de Boer lijkt het EK te gaan starten met Wout Weghorst en Memphis Depay in de voorhoede.

Er lijkt even geen basisplaats in het verschiet te liggen voor Donyell Malen. Menig analist heeft daar geen begrip voor. Dat geldt ook voor Marciano Vink.


De ESPN analist vindt dat Donyell Malen zondag in de basis moet staan bij het Nederlands elftal. De openingswedstrijd voor Oranje moet een succes gaan worden en Vink denkt dat Malen de spits van Oranje moet worden. De analist van ESPN zou Malen in ieder geval de voorkeur geven boven Wout Weghorst in de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne.

Vink legt uit waarom. Donyell Malen liet als invaller een goede indruk achter in die laatste wedstrijd en dat smaakt naar meer, los van de kwaliteiten van de aanvaller van PSV. “Ik denk dat ik met Malen en Depay voorop zou spelen en Wijnaldum daar kort achter. En meer voetbal op het middenveld”, zegt Vink bij VoetbalPraat. “Maar Malen moet in mijn ogen gewoon spelen.”

“Kijk, Weghorst heeft het enigszins goed gedaan. Er zijn best wel momenten geweest dat hij wat beter aan de bal had kunnen zijn en misschien iets scherper voor de goal, maar hij heeft laten zien dat hij in ieder geval heel erg wil.”

Vol overtuiging kiest Marciano Vink voor Malen. “Ik denk dat je met Malen wat meer variatie hebt en dat je door kan voetballen in de zestien. Het is best wel heel klein met twee spitsen bij elkaar. Weghorst mist net die finesse, die Malen daar wel heeft. En Malen scoort gewoon makkelijker”, aldus analist Marciano Vink.

https://twitter.com/ESPNnl/status/1402009928752058368?s=20

 


Facebook Comments