Home Nieuws Huub Stevens adviseert Roger Schmidt ‘Frank de Boer’ systeem met drie centrale...

Huub Stevens adviseert Roger Schmidt ‘Frank de Boer’ systeem met drie centrale verdedigers

1561
0

PSV werd afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie en dat mag voor een eerste jaar van een nieuwe trainer met zijn eigen systeem en werkwijze geen slechte prestatie worden genoemd.

In het nieuwe seizoen mogen er van Roger Schmidt en zijn staf dan wel prestaties worden verwacht. De Duitse trainer wordt door PSV en John de Jong al maanden op zijn wenken bediend wat het aantrekken van nieuwe spelers aangaat dus er mogen prestaties worden terugverwacht.


Zoals eerder aangekondigd werd, zouden nieuwe successen voor PSV gepaard kunnen gaan met een nieuw spelsysteem. Het pressing spelen op de manier zoals Roger Schmidt voorstaat, past wellicht niet geheel bij het huidige PSV. Het verdedigende blok met Sangaré en Rosario mag zeker uit elkaar worden gehaald, naast het feit dat de al jaren matig presterende Rosario geen geschikte speler is om 90 minuten lang geconcentreerd het spel van pressing te spelen.

Met het Europese Kampioenschap voor de deur gaat het dezer dagen weer over het nieuwe systeem van Oranje. Louis van Gaal haalde het spelsysteem eerder van stal voor het WK in Brazilië en de opvolger van Ronald Koeman denkt in dit systeem ook te kunnen gaan oogsten op het EK. Frank de Boer plakt dezer dagen zijn stempel op het spelsysteem met drie centrale verdedigers.

Of het bij PSV past of niet, Huub Stevens denkt dat Roger Schmidt dit systeem voor volgend seizoen moet gaan hanteren omdat Schmidt daar de selectie voor zou hebben. Stevens licht het toe. Jordan Teze speelt een voorname rol in de visie van Stevens.

“Wat voor PSV een heel interessante optie kan worden, is spelen met drie centrale verdedigers. Jordan Teze heeft zich dit seizoen op die positie behoorlijk gemanifesteerd en zou ook prima naast Ramalho en Olivier Boscagli kunnen spelen. Aan Mwene en Phillip Max heb je dan goede opties voor de vleugels. Sowieso geeft Mwene straks aan Roger Schmidt de mogelijkheid om met meerdere varianten te spelen, naast zijn favoriete systeem.”

De aankoop van de Oostenrijker Mwene past ook in het plaatje van het nieuwe systeem wat Stevens oppert. Volgens Stevens zou Mwene ook nog op het middenveld kunnen spelen.

“Ik weet natuurlijk niet wat ze hem beloofd hebben. Maar ik kan me voorstellen dat PSV zo alvast inspeelt op het vertrek van Denzel Dumfries, die een transfer zou kunnen maken. Met het binnenhalen van Mwene komen ze qua beschikbare mensen nooit in de problemen als er iets gebeurt. Ze hebben zich achterin denk ik al behoorlijk goed ingedekt zo.”


Facebook Comments