Home Nieuws De Mos kent oorzaak falen Bakkali en wijst naar jeugdtrainers PSV

De Mos kent oorzaak falen Bakkali en wijst naar jeugdtrainers PSV

33
0

Zakaria Bakkali stond in de jeugd van PSV te boek als groot talent. Inmiddels zijn de wegen van Bakkali en PSV, Bakkali en Valencia en bakkali en Deportivo La Coruna alweer gescheiden.

De voorheen talentvolle buitenspeler staat momenteel onder contract bij Anderlecht, waar hij na een moeizame start eindelijk lijkt door te breken.


Aad de Mos weet wel waarom Bakkali zijn status als toptalent niet waar heeft weten te maken. De Mos denkt aan verschillende oorzaken en wijst daarbij ook naar de ‘anonieme’ PSV jeugdtrainers van weleer. “Ik ken hem al sinds hij op zijn twaalf jaar bij PSV arriveerde. Veel te vroeg dacht die jongen dat hij beter was dan wie ook. Omdat hij eens door Nike tot beste jeugdspeler werd verkozen en dat soort flauwekul”, stelt hij in Het Nieuwsblad.

Volgens De Mos werd Bakkali ook niet goed begeleid. “Daar heeft die jongen geen schuld aan. De jeugdtrainers toen waren nobody’s – geen ex-spelers zoals André Ooijer, Wilfred Bouma of Ruud van Nistelrooy nu. Die trainers wilden kampioen worden voor hun eigen cv, maar ze boden geen weerstand. Na een wedstrijd hoefde Bakkali bijvoorbeeld niet mee in de bus met de rest van de ploeg. Dat noem ik de verkeerde begeleiding”, aldus De Mos. Dit seizoen kwam Bakkali al tot zes competitiewedstrijden en een Europa League-wedstrijd voor Anderlecht. Daarin scoorde hij één keer.


Facebook Comments