Home Nieuws De link met Real Madrid | PSV werkt aan nieuw contract toptalent...

De link met Real Madrid | PSV werkt aan nieuw contract toptalent Isaac Babadi

5363
0

Als schijn niet bedriegt dient er zich weer een volgende parel aan voor de eerste selectie. Het is ieder jaar wel raak wat de aanwas van nieuw toptalent aangaat.

Het is deze keer het verhaal van toptalent Isaac Babadi, een pas achttienjarig toptalent die al vijf jaar onderdeel uitmaakt van de inmiddels befaamde jeugdopleiding van de club. Babadi staat overal op De Herdgang bekend als absoluut toptalent en lijkt die status op dit moment ook meer dan waar te maken bij het eerste elftal.

Trainer Peter Bosz lijkt te geloven in de kwaliteiten en de focus van de jonge maar tegelijk ook professionele Babadi. Bosz betrekt de jongeling overal bij en ziet op dit moment zelfs een basisspeler in de jongeling, al zal dat aanstaande vrijdag in Rotterdam nog moeten gaan blijken. Fysiek en mentaal wordt er in de Rotterdamse Kuip net iets anders gevraagd dan in een oefenwedstrijd tegen Nottingham Forest of FC Augsburg.

Dat de trainer besloot om ook Isaac Babadi niet te wisselen in de wedstrijd tegen de nummer zestien van de Premier League, waarin fysiek óók iets gevraagd wordt, is een mooi teken aan de wand voor de achttienjarige Isaac Babadi.

Zijn toekomst ziet er zonnig uit. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV op dit moment volop in gesprek is met het management van Isaac Babadi over een nieuw contract. Het is de bedoeling dat PSV nog jarenlang plezier aan de jonge voetballer kan beleven.

De jeugdinternational wordt binnen PSV al jaren gezien als ‘high potential’, zoals het Eindhovens Dagblad Babadi omschrijft. Het toptalent kan dan ook voor meerdere jaren gaan bijtekenen. De clubleiding hoopt al snel tot een akkoord te kunnen komen over een nieuwe verbintenis, waarna Babadi definitief de overstap zal maken naar de A-selectie.

De buitenlandse interesse is inmiddels flink ook toegenomen, meldt de regionale krant in een analyse over Isaac Babadi. Waar clubs als Eintracht Frankfurt, Brentford en Stade Rennais aan het begin van de voorbereiding nog hoopten op zijn komst, hebben inmiddels ook grotere clubs interesse getoond om het talent over te nemen.

Dan is er ook nog een zogenaamde connectie met wereldclub Real Madrid, weet het Eindhovens Dagblad te melden. De krant omschrijft de link in haar analyse als volgt.

‘In het Duitse Trier zetelt de zaakwaarnemer van de in Sierra Leone geboren zaakwaarnemer van Babadi, Sahr Senesie (38), een halfbroer van Real Madrid-vedette Antonio Rüdiger (30). Senesie schopte het tussen 2004 en 2008 tot meer dan twintig wedstrijden voor het eerste team van Borussia Dortmund en heeft na zijn carrière besloten om spelers te gaan begeleiden. Met succes, waarbij Babadi een van de jongens is waar hij volle bak in gelooft’, aldus het Eindhovens Dagblad in een analyse over één van PSV’s grootste toptalent, Isaac Babadi.


Vorig artikelGuus Hiddink kan glimlach niet onderdrukken na vraag over situatie bij Ajax: ‘PSV en Feyenoord fans steunen hun club’
Volgend artikelNapoli ziet in Bakayoko opvolger van Lozano en reserveert miljoenen euro’s, PSG gaat zich opnieuw melden voor Bakayoko

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in