Home Nieuws Cijfermatig is Milan van Ewijk opvolger van Dumfries: ‘Van Ewijk is geen...

Cijfermatig is Milan van Ewijk opvolger van Dumfries: ‘Van Ewijk is geen verdediger’

794
0

Milan van Ewijk was zondagmiddag overduidelijk de plaaggeest van PSV. Van Ewijk speelde als rechtsback een sterke wedstrijd en geregeld de controle over Xavi Simons.

De snelle uitbraken van Heerenveen konden in de eerste helft op het conto van de verdediger van Heerenveen worden geschreven. Het geheel leidde zelfs tot een 1-2 voorsprong bij rust. Van Ewijk ging goed door en wist beheerst af te ronden. Een goal en een assist van Milan van Ewijk bleken echter niet genoeg voor de zege in het Philips Stadion.

Er is inmiddels volop belangstelling voor Van Ewijk uit binnen- en buitenland. Al meermaals is de oud-speler van ADO Den Haag in verband gebracht met PSV, dat op zijn positie echter eerst ruimte in de selectie zal moeten maken alvorens hem over te kunnen nemen. Van Ewijk is al vaker door PSV bekeken afgelopen maanden maar de club wist nog niet door te pakken.

Er zijn veel overeenkomsten met Denzel Dumfries. Na het vertrek van Dumfries bij Heerenveen, is Milan van Ewijk de speler die bij de meeste doelpunten van de Friezen is betrokken. Cijfermatig is Milan van Ewijk de opvolger van Dumfries gebleken maar voor Van Ewijk geldt eigenlijk hetzelfde als voor Dumfries: het zijn beide geen echte verdedigers te noemen. In een analyse van Voetbal International constateert men na PSV – sc Heerenveen dat het met de snelheid van Van Ewijk wel goed zit maar dat het verdedigende aspect niet meteen hoogstaand te noemen is. ‘Milan van Ewijk is geen verdediger, maar een aanvaller. Of hij nu het probleem op de rechterkant bij PSV kan oplossen..’, klinkt het.

“Het zou een mooi moment zijn om een stap te maken”, zei Van Ewijk na afloop in het Philips Stadion. De back zou tussen de 4 en 5 miljoen euro moeten kosten.


Vorig artikelPSV ontkent berichtgeving van De Telegraaf, spelers praten vaker met clubleiding
Volgend artikelVan Hanegem vreest: ‘Ik denk eerlijk gezegd ook dat PSV zondag van AZ verliest’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in