Home Nieuws Borussia Dortmund geraakt fitter en fitter, ‘rotte appel’ en Belgisch international lijkt...

Borussia Dortmund geraakt fitter en fitter, ‘rotte appel’ en Belgisch international lijkt zijn zin niet te hebben gekregen

2041
0

Nieuws van het blessurefront. Althans, het blessurefront van de Duitse grootmacht Borussia Dortmund. De wedstrijden tegen De Borussen uit Dortmund naderen nu snel en dus komen de eerste voorbeschouwingen al voorzichtig los.

Peter Bosz ziet ook langzaam maar zeker de eerste eerder geblesseerden terugkeren in zijn selectie en dat mag met recht goed nieuws worden genoemd. Sergiño Dest even niet fit? Mauro Júnior neemt zijn plaats over en Patrick van Aanholt neemt diens plek weer over op het middenveld.

Armando Obispo heeft Bosz nog achter de hand mocht de situatie daar om vragen en met de naderende fitheid van Armel Bella Kotchap kunnen we ook concluderen dat de boel achterin wel aardig op orde geraakt voor de komende wedstrijden tegen ondermeer Borussia Dortmund thuis en uit. Ook Joey Veerman, Malik Tillman en Ricardo Pepi zijn weer beschikbaar en voor Guus Till geldt dat hij ook op korte termijn weer inzetbaar is.

Een zelfde situatie zien we bij Borussia Dortmund. Ook bij de Duitse club keren eerder geblesseerden spelers weer terug. Dortmund heeft namelijk weer de beschikking over zes belangrijke krachten, oftewel potentiële basisspelers. De trainer van Borussia Dortmund ziet de ziekenboeg langzaam leegstromen een kleine twee weken voor het eerste Champions League-duel met PSV.

Trainer Edin Terzic kan vrijdag tegen SC Freiburg weer beschikken over vijf belangrijke spelers en mogelijk zelfs zes. Keeper Gregor Kobel, rechtsback Julian Ryerson, spelmaker Julian Brandt en aanvallers Marco Reus en Karim Adeyemi keren terug in de wedstrijdselectie van Die Borussen. Alleen achter de naam van Jadon Sancho staat nog een klein vraagteken. De van Manchester United gehuurde buitenspeler ontbrak vorige week vanwege een spierblessure.

Sancho traint inmiddels wel weer volledig mee en lijkt op tijd fit te zijn voor het duel in het Philips Stadion. “We nemen denk ik pas in de warming-up een beslissing over hem”, zegt Terzic op een persconferentie, in aanloop naar het thuisduel met Freiburg, de club van Ritsu Doan. Over het meespelen van Sancho tegen PSV bestaat vooralsnog weinig twijfel. Er staat niet bepaald een vraagteken achter de naam van de aanvaller.

Eerder dit seizoen, een goede anderhalve maand terug, was er nog sprake van enige onrust binnen de club. Dat bleek deels aangezet te zijn door Munier, de voudig Belgisch international die inmiddels speler is van Trabzonspor. Thomas Meunier zei voor de kerstvakqntie in december van het vorige jaar dat er sprake was van onrust en onvrede onder de spelers. De spelers van Dortmund diende na de vakantie op hetzelfde gewicht als voor de vakantie weer bij de club te moeten terugkeren. Anders zou er een boete volgen.

Meunier vertelde het verhaal aan het Franse medium RTBF waarna de nodige onrust ontstond. “Er wordt een boete van 1000 euro opgelegd bij iedere kilo die je bent aangekomen. Als je een betere speler bent, wordt het zelfs 1000 euro per honderd gram. Ik ga geen naam noemen, maar er is een speler die 10.000 euro boete moest betalen. Hij kreeg de kans om de boete te verminderen, als hij de kilo’s er weer af kreeg. Dat lukte hem ook nog”, aldus een openhartige Munier, die door Duitse media als zogenaamde ‘rotte appel’ werd gezien na diens uitspraken. Dortmund geraakt inmiddels fitter en fitter en van onrust is inmiddels geen sprake meer gezien de betere resultaten van de afgelopen weken. En Munier? Die heeft de vlucht genomen naar een andere competitie.

Zoals gezegd naderen de wedstrijd bijzonder snel. PSV neemt het op 20 februari in het Philips Stadion op tegen de Duitse topclub. De return in het Signal Iduna Park is op 13 maart.


Vorig artikelWaarom Peter Bosz naïef zou zijn, kan Sjoerd Mossou dan toch niet uitleggen
Volgend artikelVeerman-loze weken lijken voorbij, middenvelder weer topfit met Dortmund-wedstrijden in aantocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in