Home Nieuws Veerman-loze weken lijken voorbij, middenvelder weer topfit met Dortmund-wedstrijden in aantocht

Veerman-loze weken lijken voorbij, middenvelder weer topfit met Dortmund-wedstrijden in aantocht

1103
0

Peter Bosz kondigde het vorige week zaterdagavond al aan. PSV zou Joey Veerman na de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena niet langer hoeven missen.

Bosz bevestigde meteen na de wedstrijd tegen de Asmterdammers dat een aantal spelers zou terugkeren. Dat geldt ook voor Joey Veerman, die vorige week al weer redelijk fit was maar nog net niet fit genoeg om een wedstrijd op hoge intensiteit te spelen. Zo’n wedstrijd werd het wel in Amsterdam en dus werd Veerman zeker weer gemist.

PSV speelde een aantal weken zonder de middenvelder en dat liet zich voelen want zowel tegen FC Utrecht, Feyenoord als tegen Ajax bleek het spel iets minder frivool dan voorheen te zijn. Drie keer werd er dan ook niet gewonnen en zelfs één keer verloren, al had dat ook van doen met scheidsrechterlijke dwalingen. Hoe dan ook lijken de Veerman-loze weken ten einde want in Volendam kan Peter Bosz normaal gesproken weer een beroep doen op Joey Veerman, die weer topfit is.

Voor Peter Bosz is het ook een geruststellende gedachte dat Malik Tillman, Ricardo Pepi er weer bij zijn met de volgende uitwedstrijd op de agenda. Tijdens het Carnavalsweekend wacht het duel tegen FC Volendam, de nummer zeventien van de Eredivisie. De wedstrijd in het geboortedorp van Veerman mag voor de ploeg van Bosz geen enkel probleem zijn. De laagvlieger kent vooral defensief veel problemen met 47 tegentreffers in 20 duels. Alleen Heracles kreeg nog meer tegendoelpunten te verwerken.

PSV speelde voor de Eredivisie 26 keer eerder in Volendam. Tot nu toe wist het 16 keer te winnen, speelde het 5 keer gelijk en verloor het 5 keer. In het seizoen 1997/1998 werd met 0-6 de grootste overwinning behaald. Dat was in hetzelfde seizoen waarin PSV in Eindhoven met 10-0 won van Volendam.

Voor Joey Veerman wordt het zondag een terugkeer bij zijn oude club. De middenvelder speelde in de jeugdopleiding van FC Volendam en maakte daar ook zijn debuut in het betaald voetbal. Hij kwam daar uiteindelijk tot 81 officiële duels.


Vorig artikelBorussia Dortmund geraakt fitter en fitter, ‘rotte appel’ en Belgisch international lijkt zijn zin niet te hebben gekregen
Volgend artikelEngelse verdediger speelgerechtigd, ook Bella-Kotchap nadert volledige fitheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in