Home Nieuws Waarom Peter Bosz naïef zou zijn, kan Sjoerd Mossou dan toch niet...

Waarom Peter Bosz naïef zou zijn, kan Sjoerd Mossou dan toch niet uitleggen

1617
0

Het begin van de video Panenka van het Algemeen Dagblad over Peter Bosz zullen we u besparen. Het is namelijk eigenlijk geenszins de moeite waard.

Vooruit. Alsnog een klein tipje van de sluier.. De beide heren van Warmerdam en Mossou beginnen het alleraardigste en toch ook leuke, niet zo serieus bedoelde video-item Panenka van het Algemeen Dagblad, over het uiterlijk van de trainer Peter Bosz. Althans, de kaalheid van onze zo succesvolle trainer.

Waarom bij vakinhoudelijke analyses over voetbal ook het uiterlijk van iemand er toe doet dan wel benoemd moet worden, is voor ons een groot vraagteken maar vooruit. Het is tenslotte niet kwaad bedoeld van beide beide AD-Sportwereld journalisten, al kan het bij de ‘ander’ overigens wel degelijk ‘naar’ binnenkomen. Iemands uiterlijk speelt eigenijk geen rol, hoe leuk of alleraardigst het ook bedoeld is. Maar genoeg daar over. Peter Bosz wekt bepaald niet de indruk met zijn kaalheid overigens maar dat terzijde.

Sjoerd Mossou vindt Peter Bosz dan toch wel een beetje naïef. Althans, soms naïef. Maar waarom dan? Want dat halen we niet uit het video-item van de heren Mossou en Van Warmerdam. ‘Te weinig achterom gekeken, om het zo maar te noemen’, voegt Sjoerd Mossou er nog aan toe. Maar wat wordt daar nu precies mee bedoeld? Dat laten de heren Mossou en Van Warmerdam namelijk niet naar voren komen. Doelen ze op de defensie die open ligt bij aanvalsspel?

Die vlieger gaat bij voor huidige PSV in ieder geval niet op want de defensie van de ploeg van Bosz kan al maanden achtereen keurige statistieken overleggen. Dat geldt overigens ook voor aantal andere voormalig werkgevers van Bosz.

Eigenlijk verder louter complimenten van de heren Mossou en Van Warmerdam richting Peter Bosz maar concluderen dat iemand naief is, maar het vervolgens niet echt kunnen toelichten waarom de trainer Peter Bosz als naïef bestempeld kan worden, komt niet echt duidelijk naar voren. Jammer, een gemiste kans van de verder kundige heren van het Algemeen Dagblad.

‘Hij was vroeger de minst kale voetballer van Nederland, en nu is het een kale trainer geworden. Dat maakt het wel bijzonder”, stelt Mossou nog meer vast, die Bosz daarmee tegelijk een unieke trainer noemt met een heel duidelijke filosofie.

‘Als voetballer was Bosz een modelprof die hield van het leven. Als trainer had hij lang het stempel van trainer die nooit iets won. Hoe terecht is dat? Nu heeft hij het team om kampioen mee te worden en gaat hij dat ook doen. In zijn tijd bij Heracles en Vitesse wilde Bosz nog weleens tekeergaan tegen de arbitrage, zo zag Mossou. “Hoe er tegen die vierde official werd geblaft, was echt bij de beesten af.” Gelukkig houdt de trainer zich op 60-jarige leeftijd inmiddels wat beter in, al kwam het recent weer eventjes naar boven tegen Feyenoord’, aldus Mossou en Van Warmerdam over Peter Bosz.


Vorig artikelEen uithaal naar Feyenoord | ‘Helemaal niets in Alkmaar zingen, wetende dat je er enkel staat vanwege de KNVB
Volgend artikelBorussia Dortmund geraakt fitter en fitter, ‘rotte appel’ en Belgisch international lijkt zijn zin niet te hebben gekregen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in