Home Nieuws Bondscoach USA geniet van Luuk de Jong in het Philips Stadion en...

Bondscoach USA geniet van Luuk de Jong in het Philips Stadion en richt zich tot Pepi

1375
0

Dat Team USA hard aan de weg timmert om een grote voetbalnatie te worden, mag geen geheim meer heten. Dat het tempo dit te bewerkstelligen flink is opgeschroefd, mag misschien nog best verrassend te noemen zijn.

Want het gaat hard met de ontwikkeling van Amerikaanse voetballers en het niveau van het voetbal in de Verenigde Staten in het algemeen. Er staat een mondiale eindronde op de agenda in 2026 en Earnie Stewart en PSV spelen hier in ieder geval een mooie rol in.

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter reist heel Europa door om zijn spelers aan het werk te zien en afgelopen zondag zag Berhalter, die ook in de Eredivisie actief was, drie van spelers aan het werk in het kolkende Philips Stadion. De coach van de Amerikanen maakt in gesprek met De Telegraaf gebruik van de mogelijkheid om de kwaliteiten van Malik Tillman te prijzen maar zag tegelijkertijd Luuk de Jong heersen voor PSV.

De Telegraaf ziet dat de Amerikaanse invloeden bij PSV steeds groter worden. ‘Het is nog met wisselend succes, maar de Amerikaanse invloeden op PSV zijn sinds de entree van Earnest Stewart als directeur voetbalzaken onmiskenbaar. De voormalige technisch directeur van de Amerikaanse voetbalbond haalde afgelopen zomer drie Amerikaanse internationals naar Eindhoven en daar gaat het waarschijnlijk niet bij blijven, een ontwikkeling die de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter toejuicht;, schrijft De Telegraaf over het gesprek met Berhalter.

Ik denk dat het goed is voor deze drie jongens om bij PSV te zitten. Ze hebben elkaar, ze zitten bij een goede club en spelen Champions League. Ze zijn nog jong en op een leeftijd waarop je je nog doorontwikkelt. Ik ben er blij mee. Ik weet dat Earnie Stewart niet Amerikaanse spelers haalt omdat het Amerikanen zijn, maar omdat het de juiste spelers zijn.”

Berhalter ziet dat Pepi nauwelijks aan de bak komt bij PSV. De Amerikaanse spits heeft natuurlijk Luuk de Jong voor zich. Berhalter zag Luuk de Jong afgelopen weken schitteren voor PSV en ook zondag in het Philips Stadion zag Berhalter met eigen ogen dat Luuk de Jong de grote aanjager is van dit PSV. “Hoe ga je Luuk de Jong eruit spelen? Die scoort altijd. Rico moet geduldig zijn, hij is nog hartstikke jong. Dat heb ik ook tegen Rico persoonlijk gezegd: ’Probeer te leren van hem. Hoe hij de bal aanvalt in de zestien. Dat is de grote kracht van Luuk”, aldus Gregg Berhalter.


Vorig artikel‘PSV titelkandidaat nummer één’
Volgend artikelDriessen neemt het op voor Veerman maar uit opnieuw kritiek op Benítez: ‘Daar kan je echt niet op bouwen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in