Home Nieuws Bepalende Sergio Ramos haalt uit maar is niet teleurgesteld na punt in...

Bepalende Sergio Ramos haalt uit maar is niet teleurgesteld na punt in Eindhoven

730
0

Routinier Sergio Ramos wist vooraf dat hij en zijn ploegmaats een zeer lastige avond in het Philips Stadion tegemoet zouden gaan. En zo geschiedde.

Het zat Ramos na de wedstrijd niet bepaald lekker wat er allemaal was voorgevallen in het Philips Stadion. Na afloop baalde de Spaanse verdediger zichtbaar maar tegelijkertijd besefte de ervaren verdediger dat er niet meer in zat voor zijn club gezien het spel wat PSV op de mat legde. Ook voor Ramos gold dat hij naar de arbiter wees na afloop van de remise.

In de 86ste minuut mocht Luuk de Jong aanleggen vanaf elf meter na licht contact tussen Malik Tillman en Ramos. Orsato wees gedecideerd naar de stip en werd niet teruggefloten door de VAR. Ramos zocht na de beslissing van de scheidsrechter steeds contact met de arbiter en werd ook nog even toegesproken door Saibari maar de bal ging gewoon op de stip, na weliswaar licht contact met Tillman.

De ervaren Ramos had beter moeten weten in de zestienmeter met vele spelers en medespelers om zich heen. Blijf weg van enig contact, zou de boodschap moeten zijn maar Ramos vergaloppeerde zich toch aan Tillman. Na afloop zocht Ramos naar woorden.

‘De VAR is er toch om te helpen? Als je een fout maakt, heb je nu de kans om die te herstellen. Ik raak hem niet eens’, zegt hij in gesprek met Diario AS uit Sevilla. ‘Hij springt, ik haal mijn voet weg en het is klip en klaar dat er geen contact is met hem. En dan zegt de scheidsrechter ook nog dat het heel duidelijk is, met een gek gezicht’, aldus Ramos, die het niet bij het juiste eind heeft want er was wel degelijk contact.

Ramos vindt ook dat de treffer van Adrià Pedrosa niet had moeten worden afgekeurd. Bij een stand van 0-0 profiteerde de linksback van een fout van André Ramalho, maar wegens hands werd de goal geannuleerd. ‘Dat moment van Adrià vond ik ook heel verrassend. Mensen zullen er weer alles van vinden, maar het respect voor alle teams is niet hetzelfde. Vandaag hebben wij moeten lijden.’

Met het gelijkspel an sich is Ramos – die in de blessuretijd met een overtreding aan de zijlijn de vrije trap veroorzaakte waaruit Jordan Teze de 2-2 maakte – niet eens ontevreden. De verdediger bleek wel bepalend te zijn want zijn spel betekende ook betrokkenheid bij drie van de in totaal vier doelpunten.

‘Het was een lastige wedstrijd, maar daar hadden we ons ook op ingesteld. Ze zetten hoog druk, werden gestimuleerd door het publiek en wilden graag de bal hebben. Vandaag ging het echter niet alleen om voetbal, maar ook om de scheidsrechter. Hij is een hoofdrolspeler geweest en heeft zijn stempel gedrukt op het resultaat’, aldus een teleurgestelde Sergio Ramos.

Sevilla-trainer José Luis Mendilibar hield zich meer op de vlakte. De trainer wees niet eens zozeer naar de arbitrage. ‘In de eerste helft was PSV de bovenliggende partij. Na rust verbeterden we, maar toen kwamen de controversiële momenten. We houden hier een slecht gevoel aan over, ook omdat de scheidsrechter de beelden niet heeft bekeken’. aldus José Luis Mendilibar na de 2-2 in het Philips Stadion.


Vorig artikelSubliem spelende Olivier Boscagli juist niet onder de indruk van Noa Lang
Volgend artikelDe late 2-2 in beeld vanaf de Zuidtribune | Beelden rond late strafschop spreken voor zich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in