Home Nieuws Behoudt PSV de koppositie? Phillip Cocu wijst Vitesse spelers op winst PSV...

Behoudt PSV de koppositie? Phillip Cocu wijst Vitesse spelers op winst PSV in Amsterdam

654
0

PSV is met één wedstrijd meer in de benen de koploper van de Eredivisie maar achtervolger Ajax heeft nog één wedstrijd tegoed.

PSV speelde donderdagavond nog in het uiterste noorden van Noorwegen maar daar was zondagavond in Amsterdam niets van te merken. De ploeg van Ruud van Nistelrooij oogde gedurende de gehele eerste en tweede helft fit, geconcentreerd en scherp. Voorzuchtig kunnen we concluderen dat het PSV van Ruud van Nistelrooij fitter oogt dan wel is, dan het PSV onder Roger Schmidt.

De statistieken wijzen nu eenmaal uit dat een ploeg die driedaags na een doordeweekse Europese wedstrijd in actie komen, 40% meer kans hebben om de opvolgende wedstrijd niet winnend af te sluiten alsmede 40% meer kans heeft op tegendoelpunten in het laatste deel van de opvolgende wedstrijd. En zo geschiedde in Amsterdam want Ajax wist 7 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd te scoren. Het bleek niet genoeg te zijn.

Of PSV de trotse koploper blijft, hangt mede af van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse, welke voor woensdagavond in de Johan Cruijff Arena op de agenda staat. Aan Phillip Cocu zal het in ieder geval niet liggen. Cocu gelooft dat Vitesse in staat is om een goed resultaat te behalen tegen Ajax. De 0-4 nederlaag tegen Sparta Rotterdam dreunt nog na in Arnhem, maar Cocu blikt vol goede moed vooruit op de inhaalwedstrijd van woensdagavond. Als Go Ahead Eagles in Amsterdam weet te stunten, moet Vitesse dat ook kunnen. Als Cocu PSV in Europa met drie centrale verdedigers laat spelen, zou Cocu dat kunstje in Amsterdam moeten kunnen herhalen.

‘Natuurlijk is het pittig, maar je moet altijd geloven in je kansen. Kijk bijvoorbeeld naar de overwinning van PSV, zonder onszelf overigens met hen te vergelijken’, zegt Cocu op de website van Vitesse over de winst van PSV in Amsterdam. Het is volgens de trainer zaak om ‘superscherp aan de aftrap te staan’ in Amsterdam.

‘We moeten geloven in een resultaat en daar alles voor geven. Het mag niet aan ons liggen; wij moeten onszelf na afloop in de spiegel kunnen aankijken. Wij zullen zelf top moeten zijn om een resultaat te behalen. Daar richten wij ons vooral op; we zijn minder bezig met Ajax’, aldus een scherpe Cocu.


Vorig artikelVan Nistelrooij en selectie bedanken 1000 fans voor Herdgang ontvangst, Ajax – PSV best bekeken Eredivisie-duel ooit
Volgend artikelGullit en van Halst raken niet uitgesproken over Luuk de Jong: ‘Ja sorry, Luuk was weer geweldig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in