Home Nieuws Gullit en van Halst raken niet uitgesproken over Luuk de Jong: ‘Ja...

Gullit en van Halst raken niet uitgesproken over Luuk de Jong: ‘Ja sorry, Luuk was weer geweldig’

4092
1

Ruud Gullit had na Ajax – PSV een afzonderlijke mening over Xavi Simons want de Ziggo analist is nog steeds van mening dat Xavi Simons niet met Oranje mee naar het WK gaat.

Gullit vindt het simpelweg nog te vroeg en denkt dat de matig presterende Davy Klaassen een betere speler is voor een eindtoernooi. Dat de meningen daar over verdeeld zijn mag geen verrassing heten. Over wie Ruud Gullit wel enthousiast is als het over WK deelname gaat, is Luuk de Jong.

Gullit steekt al wekenlang zijn enthousiasme voor Luuk de Jong niet onder stoelen of banken. Gulit verontschuldigde zich zelfs voor zijn lofzang over de spits. ‘Ja, sorry, Luuk de Jong vond ik weer geweldig. Ik heb echt van hem genoten. Als je ziet hoe hij speelt met zijn ervaring… Het is toch heerlijk als je zo’n aanspeelpunt hebt? Ik vond hem echt man of the match.’

Volgens tafelgenoot Jan van Halst ‘staat of valt bijna alles’ bij PSV met het meespelen van Luuk de Jong.’Dat zie je aan zijn voorbewegingen bij de 0-1. Hij loopt achter Bassey, komt op het juiste moment naar voren, voetjes naar voren, een schitterende goal. Misschien is het ook leuk om daar Brobbey tegenover te zetten.’ Van Halst wees naar een moment in de 78ste minuut, toen Bassey vanaf de achterlijn een voorzet richting Brobbey verstuurde. De spits was in het strafschopgebied verwikkeld in een fysiek duel met Armando Obispo. ‘Ik dacht: hey, hier zou De Jong voor zijn tegenstander zijn gekomen. Brobbey zoekt alleen maar contact en maakt geen voorbeweging. Dan kun je verdedigen.’ Obispo kwam inderdaad voor Brobbey en kopte de bal weg.

‘Het is misschien gechargeerd om dat in één moment samen te vatten, maar ik vind het een groot verschil tussen Brobbey en De Jong, die zo slim en zo moeilijk te dekken is. Dan kan hij misschien niet voetballen, zoals weleens geroepen wordt door een van onze collega’s’, verwees Jan van Halst naar een uitspraak van Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal. ‘Maar hij is geweldig voor het elftal’, aldus de lyrische Jan van Halst en Ruud Gullit.


Vorig artikelBehoudt PSV de koppositie? Phillip Cocu wijst Vitesse spelers op winst PSV in Amsterdam
Volgend artikelAjax – PSV | Marcel Brands staat pal achter PSV fans: ‘KNVB meet met 2 maten’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in