Home Nieuws Van Nistelrooij en selectie bedanken 1000 fans voor Herdgang ontvangst, Ajax –...

Van Nistelrooij en selectie bedanken 1000 fans voor Herdgang ontvangst, Ajax – PSV best bekeken Eredivisie-duel ooit

1267
0

Veel PSV fans genieten nog na van de mooi maar evenzo belangrijke overwinning op Ajax. Gezien de stand op de ranglijst was een overwinning noodzakelijk.

Vanaf minuut één zette de ploeg van Ruud van Nistelrooij de juiste druk. Weliswaar anders dan het PSV van Roger Schmidt want onder de Duitse trainer werd er geregeld massaal druk gezet waardoor het elftal het in de tweede helft vaak conditioneel liet afweten. De ploeg van Ruud van Nistelrooij zette in de Johan Cruijff Arena gematigde druk maar het leek voldoende om de ploeg van Alfred Schreuder te waarschuwen. En zo geschiedde.

Ondanks het feit dat de wedstrijd geen hoogstaand duel was, bleek de wedstrijd wel massaal bekeken te worden zo vroeg in het schema van de competitie. Er zijn immers pas dertien wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. De wedstrijd tussen Ajax en PSV heeft tegelijk ook voor een nieuw kijkcijferrecord in Nederland gezorgd. NU.nl zocht uit dat liefst ruim 1,5 miljoen mensen de topper hebben gezien op ESPN, de best bekeken wedstrijd uit de Eredivisie ooit. Ruim 2 miljoen mensen keken bovendien naar de samenvattingen op Studio Sport.

De overwinning werd in Eindhoven dan ook massaal gevierd. Ruim 1000 fans namen zondagavond de moeite om de ploeg op de Herdgang te onthalen. De spelersgroep en trainer plus staf genoten volop van de taferelen op de Herdgang, wezen de beelden uit. Op initiatief van trainers en spelersgroep plus staf werden de supporters daar dan ook voor bedankt. André Coensen plaatste op Facebook de volgende woorden:

The day afther
Na 7 jaar eindelijk weer een goede overwinning in de Arena. Overal waar onze supporters de wedstrijd hebben gekeken was het bal. Toen in alle euforie plots spontaan de oproep om het team te onthalen op de Herdgang. Een kleine duizend hondtrouwe supporters gaven hier gehoor aan. Op verzoek van Ruud, de staf, en de voltallige selectie moest ik jullie hiervoor bedanken. Nu met beide beentjes weer op de grond en de focus op AZ Zaterdag. Still a long way to go.
Maar wat voelde deze overwinning lekker.

Koen & Andre


Vorig artikelDenkt eigenwijze Sneijder écht reddende engel te zijn? ‘Ik ga mee naar Juventus, Ihattaren heeft het licht gezien’
Volgend artikelBehoudt PSV de koppositie? Phillip Cocu wijst Vitesse spelers op winst PSV in Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in