Home Nieuws ‘Bal over de zijlijn’ scheidsrechter fluit Ajax – PSV in de Johan...

‘Bal over de zijlijn’ scheidsrechter fluit Ajax – PSV in de Johan Cruijff Arena

1235
0

Scheidsrechter Makkelie is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter van dienst voor de topper in de Johan Cruijff Arena tussen Ajax en PSV.

Makkelie geldt als Nederlands beste scheidsrechter maar de leidsman komt ook met regelmaat in het nieuws omwille van controversiële beslissingen. Niet alleen in Nederland maar ook in Europa. Zo zijn er tal van Europese topclubs waar Makkelie geen graag geziene gast is. Roep in Barcelona de naam van Makkelie en al snel zal duidelijk worden dat men niet op de beste man zit te wachten.

Hoe dan ook, Makkelie fluit zondagmiddag Ajax – PSV en dat doet de gedachten meteen terugbrengen naar PSV – Ajax in het Philips Stadion van januari dit jaar. Oftewel, de zogenaamde ‘bal over de zijlijn wedstrijd’. Na afloop zei Makkelie de volgende discutabele woorden over zijn beslissing het doelpunt goed te keuren nadat duidelijk zichtbaar was dat de bal in zijn geheel de lijn had gepasseerd. ‘Dit is iets feitelijks. De VAR keek naar de beelden en gaf aan dat ze geen shot konden vinden waaruit sluitend bewijs kwam dat de bal helemaal over de zijlijn was geweest. Op basis van het beeld kan je dat niet bevestigen’, sprak de leidsman vol ongeloof uit.

Ajax en PSV trappen zondag om kwart voor 5 af in de Johan Cruijff Arena. Eerder dit jaar floot Makkelie de bekerfinale tussen PSV en Ajax. Ook daar werden enkele discutabele beslissingen genomen door Makkelie. PSV won de wedstrijd met 2-1.


Vorig artikel11 november nadert: Xavi Simons mee in de rol van Memphis Depay in 2014
Volgend artikelAjax – PSV | Wacht Joey Veerman een reserverol na maanden achtereen basisspeler te zijn geweest?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in