Home Nieuws Ajax – PSV | Wacht Joey Veerman een reserverol na maanden achtereen...

Ajax – PSV | Wacht Joey Veerman een reserverol na maanden achtereen basisspeler te zijn geweest?

1971
0

PSV begon maandagmorgen aan de voorbereiding op wat een pittige wedstrijdweek zal gaan worden.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij wacht een uitwedstrijd in het noorden van Noorwegen alsmede een uitwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Van Nistelrooij gaf deze week al aan dat ieder selectielid mee zal reizen naar Noorwegen. Dat betekent dat van Nistelrooij ook rekening zal gaan houden met de wedstrijd in Amsterdam.

Vanuit dat standpunt bezien is het interessant om in ogenschouw te nemen of de vaste groep basisspelers in Noorwegen wel 90 minuten zal gaan maken of deze keer juist niet. Dan doelen we op bijvoorbeeld Joey Veerman, wiens positie zo nu en dan ter discussie staat. Tegen Arsenal liet de middenvelder zien dat ook op het Europese toneel een beroep op hem kan worden gedaan. Hoe kijken de diverse analisten naar zijn positie?

PSV clubwatcher Rik Elfrink denkt dat PSV in Amsterdam kan gaan starten met Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez en Xavi Simons op het middenveld. Cody Gakpo, Luuk de Jong en Noni Madueke zouden de voorhoede kunnen gaan vormen. “Ik vind het een goede opstelling”, aldus De Mos, die tegen Ajax dan opnieuw weer een rol voorziet voor Guus Til. “In de Arena heb je een loper nodig, hij kan die loopacties uitvoeren.”

De opstelling van Rik Elfrink zou een plaats op de reservebank betekenen voor Joey Veerman. De Mos is van mening dat Joey Veerman op basis van de laatste weken juist een basisplaats verdient. “Het is een sleutelweek voor PSV. Je kan met Veerman beginnen, dan zet je Simons op de rechterflank. Madueke? Hij kan voor verrassing zorgen. Zeker als Daley Blind linksback is.”

Wel denkt de Mos dat Joey Veerman of Noni Madueke kind van de rekening gaan worden bij het steeds verder fit en compleet gerakende PSV. Ook breekt de Mos opnieuw een lans voor een speler waar hij niet voor het het eerst lovend over is: Jarrad Branthwaite. Het verbaasde me niets dat Lange Gerrit weer zo’n topwedstrijd speelde”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad op het optreden van Branthwaite tegen Arsenal. “Van Nistelrooij moet zo langzamerhand keuzes gaan maken, in aanloop naar de topwedstrijden in de competitie”, aldus Aad de Mos.


Vorig artikel‘Bal over de zijlijn’ scheidsrechter fluit Ajax – PSV in de Johan Cruijff Arena
Volgend artikelRonald Waterreus hard voor Ihattaren: ‘Einde oefening’ | Dick Advocaat wijst naar prestaties bij PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in