Home Nieuws 11 november nadert: Xavi Simons mee in de rol van Memphis Depay...

11 november nadert: Xavi Simons mee in de rol van Memphis Depay in 2014

728
0

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal staat al enige weken vast. Het WK nadert en dus gaan er spoedig definitieve keuzes gemaakt worden.

De naam van Xavi Simons valt geregeld bij de verschillende analisten en journalisten van de bekende praatprogramma’s. Gaat Simons mee naar het WK? Als het aan de Nederlandse voetbalfan ligt wel want Simons is absoluut de speler van de eeste seizoenshelft van Eredivisieseizoen 2022-2023.

De lijst spelers moet minimaal 35 namen bevatten en mag maximaal 55 namen bevatten. Uit deze lijst met spelers moet Van Gaal zijn definitieve WK-selectie gaan samenstellen. De deadline is maandag 14 november, zes dagen voor de eerste WK-wedstrijd tussen Ecuador en gastland Qatar. Oranje begint een dag later aan het WK met een wedstrijd tegen Senegal.

Van Gaal heeft besloten vrijdag 11 november de definitieve WK-selectie van Oranje bekend te maken dus het worden spannende dagen voor Xavi Simons, over wie heel Nederland dezelfde menig toebedeeld is. De KNVB en van Gaal mogen 26 spelers selecteren waar dat er voorheen 23 waren. De wijziging is tot stand gekomen omdat het mondiale eindtoernooi midden in het seizoen valt. Nieuw is ook dat er meer dan drie keepers mee mogen.


Vorig artikelWim Kieft over opnieuw met ‘overgewicht kampende’ Ihattaren: ‘Ik heb Gerbrands vaak gesproken’
Volgend artikel‘Bal over de zijlijn’ scheidsrechter fluit Ajax – PSV in de Johan Cruijff Arena

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in