Home Nieuws Arrogant PSV na onlogische wissels eenvoudig verslagen, ‘veldheer’ Sangaré solliciteert naar de...

Arrogant PSV na onlogische wissels eenvoudig verslagen, ‘veldheer’ Sangaré solliciteert naar de bank

7441
0

Op wie zou Ruud van Nistelrooij boos kunnen zijn na de ongekende wanprestatie in Leeuwarden?

De manier waarop PSV zich zaterdag namiddag te kijk liet zetten door het gemankeerde Cambuur, waar vier basisspelers ontbraken, is nog pijnlijker dan de ruime nederlaag. Cambuur Leeuwarden scoorde dit seizoen pas 5 keer maar kon tegen PSV naar hartenlust aanvallen maar liefst drie doelpunten aan het totaal toevoegen. De club uit Leeuwarden wist in het verleden nog nooit van PSV te winnen maar de nummer zeventien van de Eredivisie had een eenvoudig recept gevonden om PSV zaterdagmiddag over de knie te leggen.

Feitelijk is PSV niet eens over de Friesche knie gelegd want de arrogant ogende equipe van Ruud van Nistelrooij is eigenlijk gekleineerd en vernederd door het doorgaans marginale Cambuur. Het recept was uiterst eenvoudig want Cambuur legde veel meer energie in het duel dan PSV en dus kwam de ploeg van Ruud van Nistelrooij niet aan voetballen toe en verloor het vrijwel alle duels. PSV oogde ongeïnspireerd en liep arrogant over het veld. Met het drukke programma voor de boeg, zou de klus in Leeuwarden wel even geklaard worden leken de heren vedetten te denken.

Om op de eerste vraag terug te komen kan Ruud van Nistelrooij ook boos zijn op zichzelf. De wissels in Leeuwarden zorgden tijdens de wedstrijd al voor veel rumoer en onbegrip en dat ging na afloop door de ongekend hoog uitgevallen nederlaag meteen door. Wisselde Ruud van Nistelrooij om een signaal af te geven aan Veerman, Simons en Sangaré of dacht de trainer de klus daadwerkelijk te kunnen gaan klaren met spelers als Yorbe Vertessen en de dramatisch slecht spelende Guus Til? De wissels van Ruud van Nistelrooij waren op z’n zachts gezegd discutabel te noemen.

Xavi Simons is zo ongeveer de enige speler die nog energie wist te brengen in Leeuwarden maar de trainer vond juist dat Simons naar de kant gehaald diende te worden vanwege het vele aantal wedstrijdminuten in de afgelopen weken. Wie overduidelijk ook solliciteert naar een aantal weken reservebank is Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan was samen met Guus Til de slechtste man van het veld. Sangaré speelde net als enkele weken terug in Enschede verre van geconcentreerd en leed veel balverlies. De doorgaans krachtiger spelende middenvelder acteerde in Leeuwarden als een vedette die zo min mogelijk energie in de wedstrijd wilde steken. Sangaré bewoog bij tijd en wijle als een veldheer over het veld maar leed tegelijk veel balverlies. Net als in Enschede liep de middenvelder in wandeltempo naar de kant toen hij het bord met zijn rugnummer langs de zijlijn getoond zag worden.

PSV en Ruud van Nistelrooij zakten in Leeuwarden hard door de ondergrens van het acceptabele. We kunnen dan ook gerust concluderen dat de uitwedstrijd van enkele weken geleden in Enschede geen incident te noemen. Het PSV van Ruud van Nistelrooij is indien niet gefocust eigenlijk vrij eenvoudig te verslaan. Het beloofd weinig goeds voor de komende drukke weken.


Vorig artikelNiet Guus Til maar Boy Waterman was de man van de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena
Volgend artikelBijval uit Amsterdam: ‘De KNVB moet een streep zetten door wedstrijden op kunstgras’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in