Home Nieuws Bijval uit Amsterdam: ‘De KNVB moet een streep zetten door wedstrijden op...

Bijval uit Amsterdam: ‘De KNVB moet een streep zetten door wedstrijden op kunstgras’

4885
0

PSV keerde zaterdagavond met een fikse nederlaag terug naar Eindhoven in de wetenschap dat het niet alleen drie punten verloor maar ook de koppositie.

Erger dan dat laatste feit is dat het spel wat in Leeuwarden te aanschouwen viel, ver onder het gebruikelijke niveau was wat we van PSV mogen verwachten. Geen moment liet het elftal van Ruud van Nistelrooij zien te willen domineren. Het druk zetten wat tegen Feyenoord nog prima verzorgd was, leek tegen Cambuur nergens op. PSV zette alleen met de voorste linie druk maar de achterhoede liep te snel achteruit. Datzelfde euvel viel overigens ook in Enschede waar te nemen. Ook in de Grolschveste speelden de linies te ver uit elkaar, los van het feit dat PSV in Enschede ook afgetroefd werd op basis van werklust en agressiviteit.

PSV verloor de koppositie aan AZ en verrassend genoeg niet aan Ajax. De Amsterdammers speelden matig en sleepten een punt uit het vuur tegen Go Ahead Eagles. Na de wedstrijd tussen Ajax en de Eagles kreeg Ajax-trainer Alfred Schreuder een vraag over het puntverlies van PSV, wat voor hem uiteraard zeer welkom was. Het antwoord bleek verrassend want PSV kreeg bijval uit Amsterdam.

“Ik moet zeggen dat ik lang geen wedstrijd op kunstgras heb gezien, maar als je dit ziet, is het toch een heel andere sport. De jongens van Cambuur bewegen veel natuurlijker. Of de KNVB er een streep door moet zetten? Ja, dat vind ik wel”, aldus Schreuder in gesprek met Voetbal International.


Vorig artikelArrogant PSV na onlogische wissels eenvoudig verslagen, ‘veldheer’ Sangaré solliciteert naar de bank
Volgend artikelHet gaat toch nog over de landstitel: ‘Met Madueke en Mauro Júnior gaat PSV een enorme kwaliteitsimpuls krijgen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in