Home Columns Niet Guus Til maar Boy Waterman was de man van de wedstrijd...

Niet Guus Til maar Boy Waterman was de man van de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena

7026
0

Boy Waterman keerde dit seizoen terug naar PSV om als ervaren man achter Benitez en Drommel beide doelmannen optimaal te kunnen laten presteren.

Boy Waterman heeft een verleden bij PSV en wilde graag weer terugkeren naar het Philips Stadion. Waterman kent zijn rol en schikt zich ogenschijnlijk moeiteloos in die rol. Dat doet de ervaren goalie meer dan voortreffelijke en tegelijk met verve. Het fanatisme en de professionaliteit druipen er vanaf. Waterman is graag mentor voor de jonge talenten die de selectie van Ruud van Nistelrooij rijk is.

Na afloop van wedstrijden loopt Waterman steevast het veld in om zijn collega’s bij te staan en te ondersteunen. Waterman begint natuurlijk bij zijn directe collega Benitez en stapt letterlijk na elke wedstrijd op hem af om het even over de wedstrijd te hebben. Daar blijft het echter niet bij want de andere spelers kunnen ook op zijn aandacht rekenen. De eerste officiële wedstrijd van dit seizoen liet zien hoe serieus Waterman zijn rol oppakt. De doelman zat net als de rest van de selectie bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV om de Johan Cruijff Schaal op de reservebank, maar het leek wel of Waterman zelf op het veld stond. Bloedfanatiek coachte hij zijn collega’s die wel in het veld stonden.

Bij ieder doelpunt ging de zogenaamde derde keeper flink uit zijn dak en spoorde daarmee automatisch zijn mede-collega’s aan hetzelfde feestje mee te vieren. Waterman zorgt voor een goede dynamiek, zo bleek in de Johan Cruijff Arena. Op de eretribune konden sommige Amsterdamse lieden tegen het einde van de tweede helft de vernedering door PSV niet langer aanzien, waarna ze begonnen te gooien met bier en andere voorwerpen. Daar was Waterman, die op de achterste rij van de reservebank zat en dus automatisch dicht bij de thuisfans, bepaald niet van gediend. Waterman draaide zich bij iedere druppel drank en ieder geworpen voorwerp om zodat hij de Amsterdamse lieden in de ogen kon kijken. Meermaals ging Waterman de stevige discussie aan met een aantal thuisfans en verzocht hen bepaald niet vriendelijk hiermee te stoppen. Waterman beschermde overduidelijk zijn collega’s.

51 weken na de 0-4 overwinning om de Johan Cruijff Schaal, sloten Guus Til en zijn collega’s ondertussen op het veld de eerste officiële wedstrijd van het seizoen af met een aftekende 3-5 overwinning. Guus Til gaf in de Johan Cruijff Arena direct zijn visitekaartje af maar de daadwerkelijke man van de wedstrijd zat op de reservebank: Boy Waterman is de naam. PSV TV ging het gesprek aan met Waterman, die openhartig de vragen wist de beantwoorden.


Vorig artikelRobert van der Wallen droomt van drie sterren op het shirt: ‘Hij zat er helemaal doorheen na Rangers’
Volgend artikelArrogant PSV na onlogische wissels eenvoudig verslagen, ‘veldheer’ Sangaré solliciteert naar de bank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in