Home Nieuws Analisten praten Xavi Simons in Oranje: Van ‘groter talent dan Gakpo’ tot...

Analisten praten Xavi Simons in Oranje: Van ‘groter talent dan Gakpo’ tot ‘Simons speler voor WK’

3783
0

Xavi Simons maakt in zijn eerste maanden in Eindhoven veel indruk. De aanvaller is niet eens altijd verzekerd van een basisplaats maar is inmiddels wel topscorer van de Eredivisie.

Dat zorgt voor lovende kritieken van vrijwel het gehele Nederlandse journaille inclusief menig analist. De beide PSV iconen Willy en René van de Kerkhof zijn onder de indruk van Xavi Simons na de klinkende zege van PSV op Excelsior. De negentienjarige spelmaker scoorde zondag twee keer op Woudestein en mag zich inmiddels topscorer van PSV en van de Eredivisie noemen.

“Echt een heel groot talent”, oordeelt Willy in de podcast bij Omroep Brabant. “Hij wordt misschien wel beter dan Gakpo. Hij groeit steeds meer toe naar een basisplaats. Vooral in de competitiewedstrijden.” René hoopt dat Simons nu ook in de Europese duels zijn basisplaats behoudt. “Waarom niet? Daar is hij echt aan toe. Zeker met het wegvallen van Luuk de Jong kunnen we zijn kwaliteit goed gebruiken.”

Ondanks de teleurstellende uitschakeling tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League, vinden de clubiconen dat PSV er goed voor staat. Ze verwachten niet dat Gakpo nog vertrekt. “Ik weet het niet voor honderd procent zeker maar wel voor negentig. Ik zou het ook prima vinden als Anwar El Ghazi naar PSV komt. Die heeft in Engeland niet zo veel gespeeld maar het is een fantastische voetballer die ook kan scoren”, aldus de broers over de komst van El Ghazi.

Bij Voetbal International is men ook enthousiast geraakt over Xavi Simons. In verschillende analyses door de heren clubwatchers wordt dan ook geopperd om Xavi Simons mee te nemen naar het WK in Qatar.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here