Home Nieuws ‘Alles op alles voor een nieuwe Héctor Moreno’

‘Alles op alles voor een nieuwe Héctor Moreno’

6682
1

De doelpunten vliegen PSV al seizoenen op rij om de oren. Dat gegeven maakt de jacht op de prijzen extreem lastig.

PSV kent nu al enkele seizoenen op rij het probleem met de tegendoelpunten. Niet alleen Roger Schmidt heeft ermee te maken gehad maar ook Ruud van Nistelrooij kampt met hetzelfde euvel. Er zijn slechts tien ploegen met meer tegendoelpunten dan PSV. Voor AD Sportwereld aanleiding om terug te blikken op de periode dat PSV niet met dit probleem te kampen had. ‘Alles op alles voor een nieuwe Héctor Moreno’, schrijft de krant over de jaren dat de Mexicaanse international Héctor Moreno in de laatste lijn de grote man was.

Héctor Moreno was namelijk international voor zijn land en daar zit meteen het grote probleem. Jordan Teze, Armando Obispo, André Ramalho en Jarrad Branthwaite zijn allen geen international voor hun land en worden door de verschillende bondscoaches eenvoudigweg niet goed genoeg bevonden.

En dus constateert AD Sportwereld dat PSV op zoek moet naar een nieuwe Héctor Moreno. ‘Met 6-0 winnen van FC Groningen was leuk, maar de twee resultaten erna vertelden weer alles over de staat van PSV. Op een 3-0 nederlaag donderdag in Sevilla volgde een 2-2 gelijkspel in en tegen Utrecht. Beide keren faalde de ploeg in het op slot gooien van een wedstrijd die het in handen had.’

Journalist Maarten Wijffels denkt ook dat de problemen van PSV in de achterhoede liggen. “Je zou zeggen: geef prioriteit aan een kwaliteitsinjectie voor de achterhoede. Alles op alles voor een nieuwe Héctor Moreno”, schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad.

Wijffels beseft dat PSV dit al eerder probeerde met de Zuid-Koreaan Kim Min-Jae, die nu achterin wekelijks uitblinkt bij Napoli. Roger Schmidt wilde Kim graag halen, maar de verdediger bleek te duur. Wijffels hoopt voor PSV op het netwerk van aanstaand technisch directeur Earnest Stewart. “Misschien dat hij straks met iets komt uit zijn Amerikaanse netwerk?”, aldus Wijffels.


Vorig artikelMedia zien Conference League in beeld komen voor PSV | AD kijkt uit naar komst Stewart
Volgend artikelGakpo maakt zich op voor Liverpool – Real Madrid én voor PSV – Sevilla

1 REACTIE

  1. Dat ligt gewoon aan het verkeerd aantrekken van spelers, in het voorjaar was Arias beschikbaar waarom die niet aangetrokken, maar zeker geen spelers uit de eredivisie halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in