Home Nieuws Media zien Conference League in beeld komen voor PSV | AD kijkt...

Media zien Conference League in beeld komen voor PSV | AD kijkt uit naar komst Stewart

2514
0

PSV is niet meer in de race voor de landstitel. Die conclusie zijn de media toebedeeld na de remise in en tegen Utrecht.

Op de burelen van het Philips Stadion zal men het niet eens zijn met de eensgezinde conclusie van de verschillende kranten want met 12 wedstrijden voor de boeg en dus nog 36 te verdelen punten, is er cijfermatig nog van alles mogelijk. Uiteraard moeten spelers en trainers dit ook uitstralen maar een goed verstaander weet dat er ondanks de positieve uitspraken van Ruud van Nistelrooij en Fred Rutten zware maanden voor PSV in het verschiet liggen.

De reden is simpel: iedere wedstrijd en vooral iedere uitwedstrijd, is verworden tot een lastige wedstrijd. Dat is het scenario waarin PSV zich op dit moment weet te begeven.

Zelfs een tweede plek lijkt al moeilijk haalbaar en daarmee doemt een serieus gevaar op dat PSV volgend seizoen terecht gaat komen in de Conference League. Die conclusie trekken de kranten daags na de remise in Galgenwaard. En dus wordt het bekertoernooi nog belangrijker voor de club want dat scenario kan bij bekerwinst in ieder geval nog vermeden worden.

Het Eindhovens Dagblad wijst naar de ongekende nederlagen tegen FC Emmen, FC Groningen en Cambuur Leeuwarden. “PSV voelt nu de last van het gepruts tegen ploegen als Cambuur, FC Groningen en FC Emmen eerder dit voetbaljaar. Tegen FC Utrecht was het gebodene zondagmiddag niet zo slecht als in die ontmoetingen, maar het mes stond bij PSV al op de keel. Het puntenverlies in Utrecht kwam daardoor bikkelhard aan”, zag de krant.

De Telegraaf is hard en stelt dat het ‘er somber uitziet voor PSV’. “De Europese uitschakeling is nabij en ook de titel raakt steeds verder uit zicht. Na een beroerde week dreigt PSV op de twee belangrijkste fronten af te gaan haken.’ De krant spreekt van een déjà vu voor Fred Rutten, die de zieke Ruud van Nistelrooij verving. ‘Net als in maart 2012 met Rutten als permanente hoofdtrainer staat PSV er met een vierde plek op ongeveer tweederde van de competitie beroerd voor”, klinkt het vanuit Amsterdam.

Het Algemeen Dagblad kijkt uit naar de komst van Earnest Stewart, die op 1 maart aan de slag gaat. AD Sportwereld denkt dat het PSV goed gaat doen de directeur met een schat aan ervaring te ontvangen in het Philips Stadion. ‘Dit seizoen duurt nog tot eind mei. Daarna gaat PSV weer eens in de steigers voor een remake. Je zou zeggen: geef prioriteit aan een kwaliteitsinjectie voor de achterhoede.


Vorig artikelBranthwaite denkt aan Noni Madueke route
Volgend artikel‘Alles op alles voor een nieuwe Héctor Moreno’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in