Home Nieuws Afellay kritisch op keuze Mwene voor Teze, Oostenrijkse back speelt cijfermatig sublieme...

Afellay kritisch op keuze Mwene voor Teze, Oostenrijkse back speelt cijfermatig sublieme wedstrijden

2067
0

Phillipp Mwene speelt momenteel geruisloos zijn wedstrijden voor PSV. De verdediger valt niet echt op maar doet wel veel goed in een wedstrijd.

Toegegeven, de pass op Vinicius of Vertessen in de slotminuut van PSV – Sparta was ronduit dramatisch te noemen maar cijfermatig speelt Phillipp Mwene een meer dan goed seizoen voor PSV. De back zal geen transfer maken naar Liverpool of Atletico Madrid maar Mwene is voor PSV een zeer bruikbare speler.

Mwene is ook weer opgeroepen voor het nationale elftal van Oostenrijk en is vergelijkbaar met Denzel Dumfries eigenlijk wel de betere voetballer van de twee. Dumfries is onvermoeibaar en speelt op een hoger niveau door zijn kracht en wilskracht maar is voetballend gezien en in de kleine ruimte zeker niet beter dan Mwene.

Het kan Ibrahim Afellay in ieder geval niet bekoren. De NOS analist heeft helemaal niets met Mwene. Afellay stelde vast dat Teze altijd de voorkeur zou moeten krijgen boven Mwene, omdat Teze nu eenmaal zelf opgeleid is. ‘Als je dit niet zelf kunt opleiden’, waren van Hooijdonk en Afellay kritisch op Mwene. Afellay begrijpt niet dat Mwene de voorkeur boven Teze krijgt.

Ondertussen speelde Phillip Mwene een prima wedstrijd tegen Sparta. Met name cijfermatig presteert Mwene goed. Tegen Sparta was zijn passnauwkeurigheid 95%, wat enorm hoog te noemen is. De back, die ook gerust aan de linkerkant kan spelen en daar met dezelfde inzet hetzelfde kan brengen als op de rechtervleugel, kwam 101 keer aan de bal in het duel tegen Sparta en kon zodoende nog betere wedstrijdstatistieken dan Ibrahim Sangare overleggen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here