Home Nieuws Snoeiharde kritiek gebroeders van de Kerkhof op spel PSV: ‘Dramatisch slecht, geen...

Snoeiharde kritiek gebroeders van de Kerkhof op spel PSV: ‘Dramatisch slecht, geen inzet’

5484
0

René en Willy van de Kerkhof zijn daags na de winst op Sparta erg kritisch op het spel van de ploeg van Roger Schmidt.

De broers wijzen zelfs naar een gebrek aan instelling bij de ploeg van Schmidt. Met name René was teleurgesteld over de instelling van PSV. Er wordt zelfs gewezen naar de mentaliteit van de spelers, die tegen Sparta niet goed zou zijn. De broers lijken voorbij te gaan aan het ritme van het spelen van vele wedstrijden achter elkaar. De Europese verplichtingen, inclusief het reizen, kost nu eenmaal energie en kracht.

Toch waren de broers genadeloos. “De eerste tachtig minuten vond ik dramatisch slecht”, zeiden de broers maandagmorgen tegen Omroep Brabant. “Er was geen wilskracht, geen inzet. Het was helemaal niks. Sparta verdedigde dan wel met tien man, maar daar moet je oplossingen voor zoeken.”

De beide broers gingen er eens goed voor zitten en rekenden vooraf op een grote uitslag. “Ik dacht van tevoren dat PSV, nu de top drie allemaal punten had verspeeld, in de eerste helft zou uitlopen naar 3-0 of 4-0. Ik dacht dat PSV erop zou gaan klappen, maar ik kwam bedrogen uit. Het was gewoon niks. Pas de laatste tien minuten begonnen ze te voetballen, zoals ze eigenlijk de eerste tien minuten hadden moeten doen.”

Sparta kwam nog terug in de wedstrijd door een fout van Andre Ramalho op het middenveld. Verder was spel van de ploeg uit Rotterdam niet verfijnd of aanvallend te noemen en daar ergerde Willy zich dan weer aan. Willy van de Kerkhof was vooral kwaad over het verdedigende spel van Sparta in Eindhoven. Willy had iets meer waardering voor het spel van PSV dan zijn broer maar ook Willy hield geen fijn gevoel over aan de wedstrijd PSV – Sparta.

“Dat was alleen maar aan het vertragen, net als Vitesse zondagmiddag tegen Feyenoord. Het deed pijn aan de ogen. Het is niet leuk meer om te zien. Als topclubs moet je een formule vinden om dit te omzeilen”, aldus de kritische gebroeders van de Kerkhof.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here