Home Nieuws Schmidt ging gericht aan de slag met Sangaré, Duitse trainer vindt Nederlands...

Schmidt ging gericht aan de slag met Sangaré, Duitse trainer vindt Nederlands voetbalpubliek te kritisch op Sangaré

2493
0

Ibrahim Sangaré maakt een behoorlijke ontwikkeling door. De middenvelder is veel besproken maar de kritieken worden steeds positiever.

Roger Schmidt is een groot fan van de Ivoriaan. Wel vond Schmidt dat er wat fouten uit zijn spel gehaald moesten worden. Schmidt ging dan ook concreet aan de slag met Sangaré. ‘We hebben veel gesproken over het feit dat hij minder overtredingen moet maken. Dat gaat steeds beter. In de laatste twee duels kreeg hij ongelukkige gele kaarten, maar over de hele lijn zie ik daar wel verbetering in. Hij moet agressief zijn zonder onnodige overtredingen te maken en heeft al laten zien dat hij dat kan. Hij gaat ook steeds beter positie kiezen, waardoor hij ook weer minder fouten maakt.’

Het onnodig lopen met de bal lijkt wat uit zijn spel te zijn verdwenen. Toch was de kritiek op Sangaré vaak onterecht, vond Roger Schmidt. Schmidt ziet de oorzaak daarvan in een typisch Nederlands oordeel waarbij te veel gefocust werd op zijn spel in balbezit. ‘Zulke spelers moeten iedereen overtuigen, maar ik denk dat hij nu wel veel waardering krijgt voor zijn prestaties. Iedereen weet nu ook wel dat hij een cruciale speler voor ons is’, besluit Schmidt over zijn middenvelder. Ondertussen vallen de analisten over elkaar heen als het over de kwaliteiten van Sangaré gaat.

Zondagavond was de conclusie in ieder geval eenduidig. Ibrahim Sangaré maakt grote stappen voorwaarts, is vrijwel onmisbaar voor PSV en lijkt ook bevrijdt te zijn door het vertrek van Pablo Rosario, stellen de analisten van ESPN vast.

Ryan Thomas was na afloop van de zege op Sparta ook al lovend over Sangaré. ‘Hij was geweldig’, stelde de middenvelder. ‘Niet alleen vandaag, maar donderdag ook al. Het is bijzonder dat hij weer scoort, zeker op de manier waarop hij het nu deed. Hij is een belangrijke speler voor ons: Ibrahim pakt veel ballen af en helpt ons op gang. Een erg goede speler.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here