Home Nieuws Aan de hand van ‘idool’ van Nistelrooij furore maken maar: ‘Moeilijk om...

Aan de hand van ‘idool’ van Nistelrooij furore maken maar: ‘Moeilijk om op het oude niveau terug te komen’

2076
0

Maximiliano Romero doet er alles aan om weer op zijn oude niveau terug te keren maar ondervindt regelmatig dat het niet eenvoudig is.

Dat de Argentijnse spits op weg terug naar de top is laat hij in alles zien. Romero wil dit seizoen namelijk nog succesvol zijn voor de hoofdmacht en onder Roger Schmidt aan een ieder laten zien wat hij in zijn mars heeft. Aan de hand van idool van Nistelrooij wil Romero eerst furore maken bij Jong PSV maar tegelijk zegt hij: ‘Het is moeilijk om op het oude niveau terug te komen’

Klagen doet Romero niet: de Argentijnse spits werkt bij Jong PSV met Ruud van Nistelrooij en dat bevalt hem zeer. De jonge Argentijn is een groot fan van Ruud van Nistelrooij en onderhoudt dan ook een uitstekende band met de trainer van Jong PSV. “Alles wat hij tegen mij zegt, neem ik voor de volle honderd procent ter harte.”

Romero legt tegenover ESPN uit hoe dat zo gekomen is. “Als hij voor bijvoorbeeld Manchester United op zondagmiddag speelde, was het in Buenos Aires tien of elf uur ’s ochtends. Als ik opstond, keek ik die wedstrijd. Altijd als hij een penalty benutte was er een commentator in Argentinië, die bij zijn doelpunt zong. Daar is mijn fascinatie voor Van Nistelrooij ontstaan.”

Via de weg der geleidelijkheid zal Romero de stappen naar de top weer moeten bewandelen. Ruim drie seizoenen staat Romero nu onder contract bij PSV en het heeft hem bepaald niet meegezeten. Onderweg waren het veelal tegenslagen die hem tegemoet kwamen maar de Argentijn lijkt niet op te willen geven. Een verhuurperiode aan zijn vorige club Velez Sarsfield, een nieuwe blessure, een tegenvaller in zijn revalidatie of de intrede van Corona; het hield allemaal niet over voor Romero. Toch is de potentie nog altijd daar. Ook bij Velez Sarsfield liet hij geregeld staaltjes van zijn klasse zien door bijvoorbeeld op de middenlijn op snelheid te geraken om daarna drie tegenstanders voorbij te snellen en koelbloedig af te ronden.

Romero moet voorlopig nog even pas op de plaats maken maar wil het liefste PSV zo snel als maar mogelijk is laten zien wat hij in zijn mars heeft. De potentie is nog altijd daar maar zoals gezegd zal het via de weg der geleidelijkheid te gaan. “Als ik het voor het zeggen heb, zou ik direct spelen, maar dat is een beslissing die de trainer moet maken”, zegt Romero tegen ESPN. “Het heeft ook even de tijd nodig, want ik kom net terug van een blessure. Het is ook moeilijk om na zo’n heftige kruisbandblessure weer helemaal terug op mijn oude niveau te komen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here