Home Nieuws 90Min: Joris Chotard onderweg van Ligue 1 club Montpellier naar PSV |...

90Min: Joris Chotard onderweg van Ligue 1 club Montpellier naar PSV | contract tot 2026

12234
0

PSV is volgens het medium 90min dichtbij de komst van een nieuwe middenvelder.

Het zou gaan om Joris Chotard, een middenvelder van Ligue 1-club Montpellier HSC, uit het zuiden van Frankrijk. De 21-jarige Fransman is nog een redelijk onervaren speler maar geldt wel als basisspeler bij de Zuid-Franse club.

In het seizoen 2021-2022 speelde Chatard het gehele seizoen in de basiself van Montpellier HSC. In die jaargang scoorde hij één doelpunt en gaf hij één assist. Afgelopen seizoen, seizoen 2022-2023, gaf de middenvelder 6 assists. Het bericht van 90Min lijkt meer op een gerucht dan dat er serieus sprake zou zijn van een overgang naar Eindhoven.

Een ander Frans medium bracht deze week het bericht naar buiten dat PSV al rond zou zijn met Ligue 1 -club Angers over de komst van Mendy. Ook Mendy is een verdedigende middenvelder. Het bericht bleek deels te kloppen omdat PSV wel geïnformeerd zou hebben naar de middenvelder.

Mogelijk heeft het recente verleden van Peter Bosz bij Olympique Lyon te maken met de interesse van PSV in de middenvelder van Montpellier. PSV zou diens komst afgelopen weken hebben gerealiseerd, waardoor een transfer nu dichtbij zou zijn. Althans volgens 90Min. Het medium weet ook te melden dat Chotard een driejarig contract in Eindhoven gaat ondertekenen.

Chotard heeft in Montpellier nog een contract tot medio 2025, wat door PSV met maar liefst 10 miljoen afgekocht zou gaan worden, schrijft 90Min. Het bericht dan wel gerucht, verliest hierdoor nog meer waarheidsgehalte.


Vorig artikelPeter Bosz mist Krüzen bij PSV, Bosz wilde ‘voetbalintelligente’ Schaars naar Heracles halen
Volgend artikel‘Reserve-aanvoerder Xavi Simons wordt de bestbetaalde PSV’er uit de clubgeschiedenis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in