Home Nieuws Zo kijkt Peter Bosz naar de ‘stroeve’ start van Lozano en Bella-Kotchap...

Zo kijkt Peter Bosz naar de ‘stroeve’ start van Lozano en Bella-Kotchap bij PSV

4902
0

De start, of beter gezegd herstart, van Hirving Lozano bij PSV is stroef te noemen. Althans, het woord stroef werd vrijdagmiddag in de perszaal van De Herdgang gebruikt.

Het ging ook nog over de wedstrijd tussen PSV en Sevilla FC maar uiteraard werd ook de aanstaande Eredivisie-wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV besproken. Het woord stroef viel na vragen over Hirving Lozano en Armel Bella-Kotchap. Afgelopen week wist het Eindhovens Dagblad een analyse te maken van de terugkeer van Hirving Lozano naar PSV en de start van de Mexicaan in Eindhoven.

‘Een lichte tegenvaller’, schreef het Eindhovens Dagblad over Hirving Lozano en zijn prestaties tot op heden. Lozano is echter pas een magere maand volledig in training want de late werkvergunning bleek een sta-in-de-weg te zijn om al eerder te kunnen gaan trainen. Heeft Lozano dan met een trainings- dan wel fysieke achterstand te kampen of is het de speelwijze van Bosz die Lozano zich nog geen eigen heeft gemaakt?

Bosz nam vrijdagmiddag de tijd zijn visie op het geheel te geven want ook de Duitse semi-international, Bella Kotchap wordt immers niet iedere interlandperiode opgeroepen voor Die Mannschaft, komt nog niet geheel uit de verf. Althans, dat is de mening van menig analist. Zo vindt Aad de Mos dat de jonge Duitser nog niet heel veel indruk maakt. Maar verwachten we niet teveel van zoasl Hirving Lozano als Bella-Kotchap en is de start van beide internationals wel stroef te noemen?

Hirving Lozano scoorde immers al een geweldige goal op bezoek bij Almere City en Bella-Kotchap is toch onderdeel van een defensie die slechts twee tegendoelpunten in de Eredivisie te verwerken kreeg. Peter Bosz gaf vrijdagmiddag antwoorden op de vragen hoe het komt dat Hirving Lozano en Bella-Kotchap een enigszins stroeve start kennen bij PSV, en of het wennen is voor de Mexicaan en de Duitser.

“Daar ken ik hem natuurlijk niet goed genoeg voor, ook uit zijn eerste periode niet, maar hij is een pure winnaar”, aldus Bosz over Lozano “Wat ik net over Armel Bella-Kotchap zei geldt zeker ook voor Chucky, die zijn er laat bijgekomen. Wij hadden er al een hele voorbereiding opzitten toen hij uiteindelijk erbij kwam. Dat zit hem dan in het conditionele, maar ook in de manier waarop wij willen spelen”, aldus Peter Bosz, die zoals bekend vierkant achter de komst van beide internationals stond.

Bosz gaat verder: “Daar hebben we veel over gesproken met elkaar, veel op getraind met elkaar. En nu kom je in een periode terecht waarin we twee wedstrijden in de week spelen, dus er wordt minder getraind. Dan kun je natuurlijk met beelden laten zien wat je verwacht, maar dat is voor dat soort jongens natuurlijk best lastig, als je er later bij komt”, aldus Peter Bosz in zijn visie op Hirving Lozano en Armel bella-Kotchap.


Vorig artikelKoeman belde Bosz over niet geselecteerde Jerdy Schouten: ‘Nee, ik ben niet verrast’
Volgend artikelNog niet topfitte Schouten wel inzetbaar op Spangen, in ‘zwaarste opdracht tot nu toe’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in