Home Nieuws Koeman belde Bosz over niet geselecteerde Jerdy Schouten: ‘Nee, ik ben niet...

Koeman belde Bosz over niet geselecteerde Jerdy Schouten: ‘Nee, ik ben niet verrast’

7708
1

Razendsnel gaat het met de ontwikkeling van Jerdy Schouten. Een doelstelling van Schouten is zo snel als mogelijk is in aanmerking te komen voor Oranje.

In die opzet lijkt de middenvelder met zijn uitstekende spel te slagen. Maar hij dient vooralsnog wel even pas op de plaats te maken. Wat speelt er precies? Peter Bosz gaf vrijdagmiddag tekst en uitleg. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel Sparta-PSV, dat zondag om 16:45 in Rotterdam op de agenda staat, wordt Peter Bosz gevraagd naar het ontbreken van Jerdy Schouten in de selectie van het Nederlands elftal.

Bosz legt het de verzamelde media uit. Bij het Oranje van Ronald Koeman zijn namelijk enkele middenvelders geblesseerd, maar toch is Schouten niet opgeroepen. Bosz krijgt vanuit het landelijke journaille de vraag of dit hem verrast heeft. Bosz geeft tekst en uitleg.

“Nee, want ik heb Ronald gesproken en hij heeft het mij ook uitgelegd. Ik wist het, dat hij er niet bij zou zitten. Ronald heeft mij gebeld, dat zal hij ook met de andere trainers doen. voordat hij zijn selectie naar buiten toe bekend maakt, belt hij even. Ik ga niet zeggen waarom Schouten niet geselecteerd is. Als Ronald er iets over zou willen zeggen, dan moet hij dat zelf doen”, aldus Peter Bosz over de goede communicerende Ronald Koeman.

Jerdy Schouten maakte deze zomer de overstap naar PSV, na enkele jaren voor Bologna in de Serie A te hebben gespeeld. Schouten kon deze zomer naar AC Milan, Fiorentina, Napoli, Lazio Roma en Wolfsburg maar koos zonder twijfel voor PSV. Eerder speelde Schouten voor ADO Den Haag, Telstar en Excelsior. Zijn interlanddebbuut maakte hij in 2022, in de wedstrijd tegen Wales.


Vorig artikelIn Enschede lijkt Shurandy Sambo niet meer zo welkom als voorheen te zijn
Volgend artikelZo kijkt Peter Bosz naar de ‘stroeve’ start van Lozano en Bella-Kotchap bij PSV

1 REACTIE

  1. Zijn de criteria van de heer Koeman: zekerheden (lees oude garde) en (ex) Ajax? Al zitten ze bij hun club op de bank of worden niet eens opgesteld, alsnog de voorkeur boven goed spelende nieuwe lichting? Zoals de waard is..?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in