Home Nieuws WK speler Cody Gakpo: ‘PSV was altijd mijn droomclub. Voor de rest...

WK speler Cody Gakpo: ‘PSV was altijd mijn droomclub. Voor de rest heb ik er niet echt één

1489
0

Cody Gakpo wenst met PSV het slotakkoord van de Eredivisie van kalanderjaar 2022 goed af te sluiten, waarna het vizier op Qatar gericht kan worden.

Vijf weken lang is het controversiële oliestaatje het decor van het grootste evenement op aarde en daar wil Cody Gakpo laten zien wat hij in huis heeft. De 23-jarige aanvaller weet dat de interesse toeneemt als hij een goed eindtoernooi speelt voor Oranje, maar hij is niet van plan om PSV tussentijds te verlaten.

Voor Gakpo was afgelopen zomer al de nodige interesse, maar uiteindelijk wilde Gakpo PSV nog niet verlaten. “Ik denk dat ik aan het eind van dit seizoen wel zo ver ben om die stap te maken. Voor mijn gevoel was ik dat aan het begin van dit seizoen ook al, maar na dit seizoen ben ik nog meer ready om die volgende stap te maken.”

Gakpo wordt gevraagd naar zijn droomclub maar dan volgt een opvallend antwoord want een droomclub ziet Gakpo niet. Daar zit hij al naar eigen zeggen. “PSV was altijd mijn droomclub. Voor de rest heb ik er niet echt één.” Wel denkt hij na over de wereldtop en de clubs die daar dicht tegenaan zitten. “Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Manchester City en Liverpool. Het zou een eer zijn om daar te mogen spelen, maar ik moet ook kijken in wat voor team ik het beste tot mijn recht zou komen.”

Zijn statistieken zijn in ieder geval indrukwekkend te noemen. Met het naderende WK heeft Gakpo de nodige successen achter zijn naam staan: topscorer van de Eredivisie, de meeste assists, de meeste geslaagde voorzetten, de meeste gecreëerde kansen en de op op één-na-meeste succesvolle dribbels. De reserve-aanvoerder wil zichzelf nog verbeteren. “Ik wil nog constanter zijn en nog meer scoren. Ik denk dat ik ook nog heel veel kan leren wat betreft mijn kopkracht, mijn linkerbeen en positie kiezen”, aldus Cody Gakpo.


Vorig artikelRomário in Eindhoven, hereniging met oud-clubwachter PSV
Volgend artikelBlijft Gakpo in de winter bij PSV? ‘Na dit seizoen ben ik nog meer ready om die volgende stap te maken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in