Home Nieuws Wilfred Bouma, onderdeel van een gouden PSV: ‘Overal stonden wij al met...

Wilfred Bouma, onderdeel van een gouden PSV: ‘Overal stonden wij al met 1-0’

269
0

PSV tracht zondagavond vanaf 18.00u de beker te veroveren ten koste van Ajax.

De nationale beker en PSV waren jaren terug een gouden combinatie maar die tijd ligt al even achter ons. Het team waar Wilfred Bouma onderdeel van uit wist te maken won in 2005 en 2012 de KNVB Beker. Dat team mag met recht een gouden PSV worden genoemd. Bouma koestert vooral warme herinneringen aan dat eerste jaar. PSV werd met overmacht kampioen, haalden de halve finale van de Champions League en versloeg Willem II met 4-0 in de finale.

Bouma weet vooral dat de as van het elftal een solide basis was van het succesvolle PSV dat door geheel Europa indruk wist te maken. “Phillip die net terug was gekomen. Mark van Bommel natuurlijk en Johann Vogel: als je dat middenveld al hebt… Fantastische aanvallers die ervoor staan, naast mij had ik Alex”, zegt hij in de ESPN-documentaire De Bekers van Bouma. “We hadden een fantastisch team.”

PSV boezemde angst in bij iedere tegenstander en dat was vooraf goed te zien. “Eigenlijk overal als je het veld op liep, stond je al met 1-0 voor. Want de tegenstander was ook gewoon bang voor je. Als je dat uitstraalt – en dat deden wij – dan speel je bijna een gewonnen wedstrijd. Zonder de tegenstander tekort te doen, want onderschatten deden wij zeker niet.”

PSV mag zondag opnieuw een gooi doen naar bekerwinst. In De Kuip zal er om 18.00 uur afgetrapt worden tegen Ajax.


Facebook Comments Box