Home Nieuws Jeffrey Bruma zet in op terugkeer naar de Eredivisie, PSV was beste...

Jeffrey Bruma zet in op terugkeer naar de Eredivisie, PSV was beste periode voor ‘gevallen’ verdediger

3095
0

Jeffrey Bruma gold als tiener als veelbelovend talent en feitelijk als toekomstig topverdediger.

Vanuit Rotterdam koos Bruma voor een carrière bij Chelsea waar hij al snel op de troon werd gehesen als Europees toptalent. Het liep anders want zijn vervolgstap richting Hamburg pakte verkeerd uit. Bruma kon zich vervolgens revancheren bij PSV en die kans greep hij met beide handen aan. In Eindhoven was Bruma succesvol met landstitels en goede Europese campagnes.

Na zijn periode bij PSV ging het enigszins bergafwaarts als we de namen van zijn werkgevers in ogenschouw nemen. Bruma speelt inmiddels in Turkije en overweegt op termijn terug te keren naar Nederland. De kinderen van de verdediger van het Turkse Kasimpasa spelen een grote rol in zijn keuze. De carrière van Jeffrey Bruma lijkt met zijn keuze voor de Turkse Liga in verval geraakt te zijn.

“Elke zomer evalueer ik met mijn gezin wat we de twaalf maanden daarna gaan doen en hoe we het aanpakken”, vertelt Bruma in een interview met het Eindhovens Dagblad. “We hebben twee zoons, van nu vijf en twee jaar oud en kijken hoe het qua onderwijs gaat. Tot nu toe is het allemaal te behappen voor ze en leren ze volop, maar ik ga ervan uit dat we in de toekomst terug zullen gaan naar Nederland.”

De dertigjarige verdediger ligt nog één jaar vast bij Kasimpasa en is van plan zijn contract uit te dienen. Wel behoort een eventuele terugkeer naar Nederland dit jaar al tot de mogelijkheden. Bruma heeft volgens het Eindhovens Dagblad ‘de ambitie om op termijn nog in de Eredivisie te spelen en in Nederland zijn carrière af te sluiten’. Hij beleefde tussen 2013 en 2016 als speler van PSV de beste periode in zijn carrière.


Facebook Comments Box