Home Nieuws Voorsprong PSV op Feyenoord onderwerp van gesprek bij Oranje: ‘Joey en Jerdy...

Voorsprong PSV op Feyenoord onderwerp van gesprek bij Oranje: ‘Joey en Jerdy denken dat ze er al zijn’

1813
0

De periode van het interlandvoetbal ligt weer achter ons en dus richten we ons weer op de Eredivisie, waar PSV trots en fier aan kop gaat na 12 gewonnen Eredivisiewedstrijden op rij.

PSV neemt het zaterdagavond in Enschede op tegen FC Twente en heet volgens vele analisten puntenverlies tegemoet te gaan. De Grolschveste is volgens sommige analisten dan wel journalisten een schier onmogelijke horde om te nemen, denkt men maar het huidige PSV laat geregeld zien opgewassen te zijn tegen welke vijandige sfeer dan ook.

De wens is nu eenmaal de vader van de gedachte voor veel FC Twente én Feyenoord-fans, want de Rotterdamse club en tevens landskampioen heeft de hulp van andere clubs nodig om de landstitel te kunnen prolongeren. We bevinden ons nog niet in de maand december maar op eigen kracht landskampioen worden is op dit moment niet aan de orde voor de club uit Rotterdam. Zelfs twee overwinningen op PSV zouden nog niet meteen toereikend zijn de verdiende landstitel van het vorige seizoen te prolongeren.

Het verschil op de ranglijst tussen PSV en Feyenoord is heden ten dage nog altijd zeven punten. Dat verschil blijkt de afgelopen dagen onderwerp van gesprek geweest bij Oranje. Dat vertelde Feyenoord-verdediger Quillindschy Hartman na afloop van de 0-6 overwinning bij Gibraltar.

Hartman richtte zich met een lach op zijn gezicht tot Jerdy Schouten en Joey Veerman denken er iets te makkelijk over, stelt de linksback van Feyenoord vast.

Hartman staat na afloop voor de camera van Vandaag Inside, waar hem gevraagd wordt of er gesproken is over het verschil tussen PSV en Feyenoord en de naderende topper op zondag 3 december in De Kuip. “Ja zeker”, antwoordt Hartman met een glimlach.

“Ze denken er vrij makkelijk over. Joey en Jerdy denken al dat ze er zijn. Dat is alleen maar goed. Ik heb al gezegd: volgende week, als ze naar De Kuip komen, dan is het verschil vier, en dan maken wij het hopelijk één.”

Er blijkt dus volop vertrouwen te zijn in een goede afloop bij Hartman en bij Feyenoord. “Als we geen vertrouwen hebben, kunnen we beter stoppen. Wij hebben een heel goed team. Zij ook. Er komt nu een belangrijke maand aan, voor hun ook, met moeilijke wedstrijden. Dan is het aan ons om bij te blijven en hopelijk heel dichtbij te komen”, aldus Quillindschy Hartman over de naderende topper tussen beide clubs.


Vorig artikelOngekende statistieken | Dit is waarom PSV Sergiño Dest definitief wil overnemen
Volgend artikelVan der Vaart heeft advies voor eerste spits Oranje: ‘Vijf tot acht kilo afvallen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in