Home Nieuws Ongekende statistieken | Dit is waarom PSV Sergiño Dest definitief wil overnemen

Ongekende statistieken | Dit is waarom PSV Sergiño Dest definitief wil overnemen

1446
0

In de Verenigde Staten bij Team USA waren ze afgelopen dagen even niet zo blij met Sergiño Dest.

De nog altijd maar 23-jarige aanvaller van PSV en Team USA maakte even geen beste beurt bij het nationale elftal van de Verenigde Staten maar het mag de positieve stemming rond Dest niet bepaald drukken want de aanvallende back is aan een fantastisch seizoen bezig bij zowel PSV als de nationale ploeg van de Verenigde Staten.

Afgelopen weekend lukte het Dest zichzelf even niet te beheersen en dus ontving de aanvallende back een rode kaart tijdens de wedstrijd van de Verenigde Staten tegen Trinidad en Tobago. Het betroffen eigenlijk twee gele kaarten die hij in korte tijd wist te ontvangen. Het verandert de stemming rond Dest bij PSV geenszins.

Zoel de technische als medische staf van PSV is zeer te spreken over de ontwikkeling van de 23-jarige vleugelverdediger. PSV heeft met FC Barcelona een huurovereenkomst waarin een koopoptie is opgenomen. Het blijkt een beste zet van Earnie Stewart te zijn want voor slechts 10 miljoen euro kan PSV Dest overnemen van FC Barcelona. Een deal die aanstaande lijkt te zijn. PSV haalt een geweldige speler met de nodige potentie in huis mocht het Dest definitief gaan aantrekken.

Bij ESPN worden de prestaties van Dest langs de meetlat gelegd. Analist Thijs Zwagerman van ESPN ziet dat Dest regelmatig uitblinkt bij PSV en wel op een bepaald gedeelte van het veld.

“Als aanvallend ingestelde back komt Dest het best tot zijn recht wanneer hij hoog op het veld uitkomt. Dankzij de veldbezetting die PSV in de opbouw hanteert, is dit ook vaak het geval. Rechtsback Jordan Teze voegt zich in de spelopbouw van achteruit namelijk meestal naast de centrumverdedigers, waarna Dest zich hoger positioneert.”

Vooral in één voetballend aspect is de Amerikaan heer en meester en heeft hij een enorme meerwaarde voor de ploeg van Peter Bosz. “Door de goede veldbezetting en veel dynamiek in het aanvallende spel van PSV komt Dest op de linkerflank veelvuldig aan de bal. Op deze momenten komt zijn grootste kwaliteit, dribbelen, bovendrijven. Uit cijfers van Opta blijkt Dest namelijk met grote afstand de Eredivisie-back met de meeste geslaagde dribbels per negentig minuten”, geeft Zwagerman aan, die ook moet constateren dat Dest Patrick van Aanholt ver achter zich laat en de Bosschenaar dus nog maar weinig minuten weet te maken onder Bosz.

Natuurlijk zijn er ook vebeterpunten. “Ondanks zijn enorme aanvalsdrang, valt het rendement van Dest vooralsnog wel wat tegen”, zegt Zwagerman. “Met tot dusver slechts één assist voor PSV, lukt het Dest nog onvoldoende om zijn aanvallende betrokkenheid om te zetten in rendement. Ook de onderliggende data van de PSV-back tonen aan dat hij zich op dit vlak kan verbeteren.”


Vorig artikelTransfers aanstaande | PSV wil na koopoptie op Dest ook koopoptie op maker van ‘PlayStation-doelpunt’ lichten
Volgend artikelVoorsprong PSV op Feyenoord onderwerp van gesprek bij Oranje: ‘Joey en Jerdy denken dat ze er al zijn’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in