Home Nieuws Voorkomen afstraffing: ESPN adviseert Ajax voor wedstrijd tegen PSV, Bergwijn geblesseerd

Voorkomen afstraffing: ESPN adviseert Ajax voor wedstrijd tegen PSV, Bergwijn geblesseerd

26153
0

Voor Ajax wacht komende zondag de zoveelste nederlaag op rij. Die conclusie kunnen we gerust trekken na de zoveelste zeperd op rij donderdagavond in het zuiden van Engeland.

De ongekend slechte serie die de Amsterdammers doormaken zal normaal gesproken niet in het Philips Stadion ten einde geraken maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, zeggen we met een knipoog richting Amsterdam.

De Amsterdamse club krijgt al enige dagen volop adviezen hoe PSV te gaan bestrijden of beter gezegd, hoe de nederlaag te beperken. Dat geldt ook voor de ESPN-analisten Kees Kwakman en Kenneth Perez. Net als Valentijn Driessen zien ze het somber in voor de Amsterdammers.

Zo denkt Kwakman dat Hedwiges Maduro niet op een moeilijker moment had kunnen instappen bij Ajax dan nu. En dus dienen er voorzorgsmaatregelen te worden getroffen in de defensie voor het duel tegen PSV.

“Als ik Maduro was, had ik gedacht: ‘waar moet ik beginnen?’”, begint Kwakman in Voetbalpraat van ESPN. “Voor Maduro is het extra lastig om als interim-trainer in te stappen. Meestal zijn het trainers die al veel meer ervaring hebben als hoofdtrainer, dat kan je van hem niet zeggen.”

Maduro treft dus in korte tijd bepaald niet de makkelijkste tegenstanders. Donderdagavond werd er wederom verloren, deze keer van Brighton & Hove Albion, terwijl zondag PSV op het programma staat. “In een korte tijd moet hij ervoor zorgen dat Ajax op tijd klaar is voor de wedstrijd in Eindhoven. Binnen twee dagen is het haast onmogelijk om hier beter voetbal in te krijgen.”

“Hij zou bijvoorbeeld met drie centrale verdedigers kunnen gaan spelen. In mijn ogen is het niet gek om zo tegen PSV te gaan spelen. Maar ook om dat voor te bereiden heeft Ajax maar twee dagen de tijd, dat is eigenlijk niet te doen”, aldus Kwakman, die het aanstaande zondag erg somer inziet voor de Amsterdamse club.

Zondag wacht voor Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn het tweede bezoek aan het Philips Stadion als speler van Ajax. Het lijkt ons niet dat Bergwijn uitkijkt naar het duel in Eindhoven. De aanvaller ervaart een bezoek als speler van Ajax aan het Philips Stadion bij de club waar hij is groot gebracht niet bepaald als prettig, weten we uit betrouwbare bron te melden.

Voor deze editie van PSV – Ajax staat er sinds donderdagavond wel een vraagteken achter de naam van Bergwijn. De aanvaller raakte donderdagavond namelijk geblesseerd in Brighton en moet mogelijk verstek laten gaan in Eindhoven.


Vorig artikelOntslagen Steijn wilde vier PSV’ers naar Ajax halen: ‘Geen 17e gestaan’
Volgend artikelPSV lijkt in te zetten op winterse komst van transfervrije aanwinst: ‘Je blijft zijn naam horen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in