Home Nieuws Ontslagen Steijn wilde vier PSV’ers naar Ajax halen: ‘Geen 17e gestaan’

Ontslagen Steijn wilde vier PSV’ers naar Ajax halen: ‘Geen 17e gestaan’

17326
0

De selectie van Peter Bosz ving woensdag al aan met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag.

Of PSV een getergd Ajax wacht valt nog te bezien want de Amsterdammers wisten al ruim twee maanden geen wedstrijd meer te winnen. Het elftal van Maduro lijkt eerder op haar laatste benen te lopen dan dat er met vertrouwen wordt uitgekeken naar de wedstrijd in het Philips Stadion. De factor medelijden lijkt ondertussen groter en groter te worden dan de factor leedvermaak. Pijnlijker dan dat gaat het welhaast niet worden voor de Ajax-achterban.

De Amsterdammers hebben zich in ieder geval ontdaan van coach Maurice Steijn, die als het aan hem had gelegen nog steeds coach was geweest van het bij elkaar gekochte gezelschap dat niets maar dan ook niets uitstraalt. Een exemplarisch voorbeeld daarvan is voormalig PSV’er Steven Bergwijn, die in alles uitstraalt graag te willen vertrekken bij Ajax.

Als het aan Maurice Steijn had gelegen was hij niet alleen nog hoofdcoach geweest van de geplaagde Amsterdamse club maar had hij afgelopen zomer ook graag de beschikking gehad over maar liefst drie PSV’ers.

Dat meldt dagblad De Telegraaf. Volgens Telegraaf-journalist Mike Verweij had de deze week ontslagen trainer een lijstje met elf namen, maar die werden afgewezen door de eerder ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Op dat lijstje stonden de namen van drie spelers die nu bij PSV spelen.

“Noa Lang, Jerdy Schouten, Sergino Dest en Anwar El Ghazi sowieso”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off. “Maar ook Stefan de Vrij is in beeld geweest, Nick Olij wilde Steijn halen, Tasos Douvikas is Ajax mee bezig geweest, maar die wilde Mislintat allemaal niet. Ook Pavlidis is genoemd en die doet het nu natuurlijk ook aardig bij AZ. De laatste naam was Thiago Almada van Atlanta United.”

Verweij is verbaasd dat Mislintat een streep door die namen zette. “Moet je kijken wat voor elftal je van deze spelers had kunnen maken”, meent hij. “Dat Pavlidis en De Vrij ook zo maar van tafel worden geveegd is natuurlijk wel heel pijnlijk. Met het elftal dat Steijn heeft aangedragen had je geen zeventiende gestaan en dan had je ook een hoop geld in je zak gehouden”, wijst de journalist naar de uitstekende PSV-aankopen.


Vorig artikelVIDEO | Ook positieve support in Lens
Volgend artikelVoorkomen afstraffing: ESPN adviseert Ajax voor wedstrijd tegen PSV, Bergwijn geblesseerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in