Home Nieuws Veel druk op duel tegen Sturm Graz, overwinning noodzakelijk voor overwinteren in...

Veel druk op duel tegen Sturm Graz, overwinning noodzakelijk voor overwinteren in Europa League

261
0

Voor PSV staat er donderdagavond weer een belangrijke wedstrijd op het programma, aangezien dan de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz op het programma staat.

Om kans te blijven houden op overwintering in de Europa League is een zege tegen de Oostenrijkse club uit Graz haast noodzakelijk. Sturm Graz strijdt donderdag juist voor hun laatste kans om na de winter in de Conference League te mogen spelen. Voor PSV dreigt dat scenario als er niet wordt gewonnen van Sturm Graz en Real Sociedad. Er staat voor PSV veel druk op het duel omdat uitschakeling voor Europees voetbal veel gezichts- en omzetverlies zal gaan betekenen.

Nog nooit speelde PSV eerder een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz. In totaal werden er wel 7 wedstrijden in het Philips Stadion gespeeld tegen een Oostenrijkse club. Met 6 zeges en 1 gelijkspel kan PSV daarin uitstekende cijfers overleggen. Rapid Wien werd 4 keer verslagen, terwijl er ook werd gewonnen van SV Ried en Sankt Pölten. Twee jaar geleden wist LASK wel een punt te pakken.

Sturm Graz geldt als marginale tegenstander uit een marginaal voetballand. De club uit Graz speelde drie keer eerder in Nederland. In de eigen Oostenrijkse competitie draait Sturm Graz prima al heeft het te maken met een enorme achterstand op Red Bull Salzburg, de oude club van Roger Schmidt en André Ramalho.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here