Home Nieuws Veel aanzien voor ‘grote naam’ PSV in Oostenrijk: Oostenrijkse media richten pijlen...

Veel aanzien voor ‘grote naam’ PSV in Oostenrijk: Oostenrijkse media richten pijlen op Götze en Ramalho

1037
0

PSV treedt donderdagavond in de Oostenrijkse stad Graz aan voor de tweede Europa League wedstrijd.

In Oostenrijk is de media massaal op PSV gedoken. Dat heeft natuurlijk alles van doen met de terugkeer van Roger Schmidt naar de Oostenrijkse Bundesliga, naar daar waar Schmidt al zo vaak te gast was. Ook In Graz wist Schmidt meng wedstrijd met zijn Red Bull werkgever af te werken. In Oostenrijk heeft Schmidt nog steeds een grote naam.

De Duitse coach geniet veel aanzien in de Duitstalige landen omdat het Red Bull Concenr nu eenmaal een goede naam heeft in het Duitse en Oostenrijkse voetbal. De plaatselijke en landelijke media duiken op wereldkampioen Mario Götze, die veel aanzien geniet in Oostenrijk. Maar ook de andere spelers van de selectie van Schmidt worden gewogen door de Oostenrijkse media.

In Graz heeft PSV veel aanzien en dus rekent men op een overwinning voor PSV. “Sturm heeft weinig ervaring op internationaal niveau. Voor veel spelers zijn het hun eerste Europese wedstrijden. Daarin heeft PSV een streepje voor.” In Oostenrijk zijn ze in elk geval op hun hoede voor standaardsituaties, aangezien André Ramalho bij RB Salzburg regelmatig raak kopte. “En Mario Götze is hier nog altijd een hele grote naam. Met Eran Zahavi, Noni Madueke, Marco van Ginkel en Philipp Max hebben ze erg goede spelers”, aldus plaatselijke journalisten tegen de aanwezige Nederlandse journalisten en media.

PSV zal gaan winnen, denken de Oostenrijkse clubwatchers en journalisten in Graz. “Een verlies zou men in Oostenrijk geen pijn doen. Een gelijkspel is absoluut een knappe prestatie van Sturm. Qua aanzien en individuele klasse schaar ik PSV boven Sturm Graz”, aldus het aanwezige journaille.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here