Home Nieuws Van Hanegem lovend over Obispo én Ramalho, van ‘uitgespeeld bij PSV’ naar...

Van Hanegem lovend over Obispo én Ramalho, van ‘uitgespeeld bij PSV’ naar heuse topwedstrijd

4347
0

Armando Obispo was bijkans uitgespeeld bij PSV na zijn dramatische optreden in Groningen. In de Euroborg zakte Obispo enkele weken geleden dan ook flink door de ondergrens.

Zelfs Aad de Mos, een heuse Obispo fan, was klaar met het verdedigen van Obispo. ‘Het is afgelopen met hem’, riep de Mos, die erg teleurgesteld was in zijn oogappel. Ruud van Nistelrooij dacht daar anders over en slachtofferde de mandekker juist niet, hoewel er wel een wedstrijd op de bank volgde voor de verdediger, maar dat had meer van doen met data en overbelasting zei de trainer. Wat volgde was een heuse oprichting van de verdediger, want Obispo herstelde zich keurig van zijn dramatische wedstrijd in Groningen.

Het zorgde deze week voor de nodige complimenten bij menig journalist. Waar Obispo eerder bakken kritiek kreeg, dient hij nu wel de complimenten te krijgen was de tendens na Ajax – PSV. En zo geschiedde. Zo was Willem van Hanegem onder de indruk van het centrum van PSV in de wedstrijd tegen Ajax. Ook André Ramalho krijgt complimenten.

“Wat PSV deed in de Arena was een compliment waard, al had de ploeg alle kans om er nog 0-3, 0-4 en 0-5 van te maken”, schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. “Dat speelden ze slecht uit. Toen Luuk de Jong geblesseerd was, leek het wel of Messi en Neymar allebei werden gemist in Eindhoven.”

“Ik snapte dat helemaal niet, maar eerlijk is eerlijk, PSV is er wel veel beter aan toe met De Jong. Ik vond ook Ramalho en Obispo het gewoon goed doen in de topper. Xavi Simons bevalt mij zoals bekend al veel langer. Die gozer kan onbevangenheid toevoegen aan Oranje. Hij heeft lef en net als zijn ploeggenoten ging hij vol de strijd aan tegen Ajax. Dat was de sleutel”, aldus ‘de Kromme’.


Vorig artikelWaarom de 8 minuten blessuretijd van woensdagavond opzienbarend waren, PSV onderaan lijst blessuretijd
Volgend artikelDroom Xavi Simons komt uit na definitieve WK selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in