Home Nieuws Van Hanegem haalt uit naar Gerbrands na ‘7,5’: ‘Van Champions League naar...

Van Hanegem haalt uit naar Gerbrands na ‘7,5’: ‘Van Champions League naar Conference League’

25156
0

Willem van Hanegem staat niet bepaald bekend als een groot fan van Roger Schmidt. Van Hanegem was afgelopen twee jaar vaak erg kritisch op de Duitse trainer.

In zijn column in het Algemeen Dagbla blikt van Hanegem dan ook nog eens terug op het werk van Schmidt in Eindhoven. Afgelopen week nam Toon Gerbrands afscheid van PSV en de gestopte algemeen directeur gaf Roger Schmidt de nodige complimenten mee. Dat zorgt dan weer voor verbazing bij Willem van Hanegem want van Hanegem kreeg de afscheidsinterviews van Toon Gerbrands van afgelopen week mee. Met name het cijfer dat Toon Gerbrands uitdeelde aan Roger Schmidt, leidde tot vraagtekens bij Willem van Hanegem.

‘Toon Gerbrands gaf overal afscheidsinterviews na zijn vertrek bij PSV’, aldus Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. ‘En in één van de interviews gaf hij Roger Schmidt een 7,5 voor zijn twee seizoenen als trainer in Eindhoven met één bekertje en een Johan Cruijff Schaal.’, schrijft van Hanegem in de ochtendkrant.

Daar begrijpt van Hanegem weinig van. De AD columnist wijst daarbij naar de prestaties in Europa. ‘Van de Champions League terug naar de Conference League, in recordtempo. Met een ploeg waar gigantisch voor in de buidel was getast. En dan toch een 7,5 van Toon, die hem zelf aanstelde natuurlijk. Als ik vroeger dat soort leraren op school had gehad, was voor mij de universiteit misschien nog wel een optie geweest’, aldus een kritische Willem van Hanegem. Gerbrands gaf afgelopen week aan dat Roger Schmidt er ook voor had gezorgd dat er nu 170 miljoen euro kapitaal op het veld staat.


Vorig artikelPSV wil Gutiérrez langer binden en niet naar Benfica laten gaan, nieuw contractaanbod voor Mexicaan
Volgend artikelLuuk de Jong neemt afscheid van FC Barcelona, staande ovatie in Camp Nou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in