Home Nieuws Toni Lato op weg terug naar Valencia

Toni Lato op weg terug naar Valencia

106
0

De transfer van Toni Lato naar PSV werd groots aangekondigd en had ook heel wat voeten in aarde maar is uiteindelijk een regelrechte mislukking aan het worden.

Voor PSV is het een geluk bij een ongeluk dat de transfer met een som van bijna 5 miljoen euro op het laatste moment werd afgeblazen en werd omgezet in een huurconstructie.

De geruchten over een winters vertrek van de Spanjaard zijn inmiddels bijna een zekerheid geworden. Eerder werd nog tegengesproken dat Lato in de winterstop terug zou keren naar Valencia maar inmiddels is de kans dat Toni Lato na de winterstop nog bij PSV speelt is een stuk kleiner geworden. De 21-jarige linksback kwam in de zomer op huurbasis over van Valencia, maar Mark van Bommel doet geen beroep op hem. De verhalen rond de jonge Spanjaard zouden zijn dat het niveau te hoog is en er geen enkel vooruitgang te bespeuren zou zijn.

“Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt een woordvoerder van het managementbureau van Lato tegen het Eindhovens Dagblad. “Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.” Bovendien is voor de jonge Spanjaard inmiddels interesse uit eigen land, hoewel dat lastig is daar een voorstelling.

“Let wel, Toni heeft niets tegen de club PSV. Hij heeft er buiten het veld goed naar zijn zin en het bevalt hem er als mens prima. Maar de situatie als voetballer is nu natuurlijk niet zoals die moet zijn. Blijft dat zo in de komende weken, dan lijkt het logisch en beter dat Toni in de winter weggaat”, benadrukt de woordvoerder. De knoop wordt vermoedelijk in de loop van december doorgehakt.

Volgens media in Valencia moet PSV een boete betalen aan Valencia doordat Lato geen speeltijd krijgt. Daar wil zijn management niets over kwijt. “Ik weet niet of er zo’n bepaling in het contract zit.” Lato werd binnen gehaald als opvolger van landegenoot Angeliño, maar speelde pas één officiële minuut in het eerste elftal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here