Home Nieuws Stormachtige ontwikkeling Madueke veelbelovend; basisdebuut in Venlo lonkt

Stormachtige ontwikkeling Madueke veelbelovend; basisdebuut in Venlo lonkt

2199
0

PSV zit momenteel dun in de aanvallers en met name de spitspositie lijkt de komende weken een probleem te worden nu Lammers nog niet wedstrijdfit is.

Toch biedt het ook nieuwe kansen en perspectief voor andere veel belovende talenten. Ernest Faber kan gerust uitkijken naar een stormachtige ontwikkeling van Noni Madueke. Het Engelse toptalent komt namelijk serieus in aanmerking voor de spitspositie.


De jonge Madueke maakte indruk tijdens het trainingskamp in Qatar. “Hij is brutaal, durft, maakt acties en heeft het in beide duels tegen Club Brugge en KAS EUpen goed gedaan”, zegt Ernest Fabar tegen Voetbal International.

“Hij pikt het ontzettend snel op en presenteert zich zoals we graag zien.” Een voorbeeld daarvan was zijn inzet in het duel tegen Eupen. Een mooi geplaatst schot buiten bereik van de keeper verdween wel erg makkelijk van zijn voet alvorens het de beide doelpalen toucheerde.

Madueke mag zelfs al hopen op zijn eerste officiële minuten in PSV 1 aanstaande zondagmiddag in Venlo tegen VVV. Donyell Malen, Sam Lammers en Kostas Mitroglou zijn er sowieso niet bij in De Koel en ook Steven Bergwijn is een vraagteken.

Het middenveld is goed beste en de keuze is groot met Ryan Thomas, Ibrahim Afellay, Jorrit Hendrix, Pablo Rosario, Erick Gutiérrez, Michal Sadílek en Mohamed Ihattaren. Reserves zullen worden teleurgesteld. “Daar ben je als speler professional voor, daar moet je mee om kunnen gaan. Kun je dat niet, dan vind ik dat je niet bij PSV hoort.”


Facebook Comments