Home Nieuws Leden medische staf PSV halen Mark van Bommel door het slijk

Leden medische staf PSV halen Mark van Bommel door het slijk

12046
0

Rond en na een ontslag worden er vaak afspraken gemaakt over zaken die binnenskamers moeten worden gehouden, los van het feit dat het min of meer een ongeschreven regel is dat je niets over een ex-collega naar buiten brengt.

Daar lijkt rond het ontslag van Mark van Bommel niet veel van over te zijn. Het ontslagen clubicoon wordt door enkele leden van de huidige medische staf enigszins door het slijk gehaald. Wat is de achterliggende gedachte dat er zo over Mark van Bommel uit de school wordt geklapt? Die vraag blijft waarschijnlijk voorlopig nog wel even onbeantwoord.


Een week na de aanstelling van Mark van Bommel als hoofdtrainer van PSV sprak Kees Jansma bij Studio Voetbal al uit dat Mark van Bommel een uiterst moeilijke persoonlijkheid heeft om mee te kunnen samenwerken. Die mening en zienswijze lijkt als een boomerang rond van Bommel terug te keren.

Het was geen geheim dat van Bommel regelmatig botste met diverse personen op en rond de Herdgang en ook de band met teammanager Mart van den Heuvel kon beter, klonk het rond de Herdgang afgelopen weken. Maar om Mark van Bommel nu door het slijk te halen is weer een ander uiterste.

Leden van de medische staf spraken recent én anoniem met het NRC Handelsblad. De Nieuwe Rotterdamsche Courant publiceerde een uitgebreide analyse over de wisselwerking tussen  Mark van Bommel en bepaalde leden van de medische staf, die uiteraard nog steeds bij PSV werken.

De vlak voor de winterstop ontslagen Mark van Bommel had op de Herdgang een bijnaam bij sommige leden van de medische staf van PSV.  Van Bommel ging intern door het leven als Dokter Van Bommel en zorgde naar verluidt voor ergernis bij zijn collega’s.

Het NRC heeft gesproken met diverse anonieme ‘ingewijden’, zoals de krant meldt. Volgens deze anonieme bronnen zat Van Bommel de medische staf fel op de huid en voelden de dokters zich opgejaagd door de Limburger.

De analyse van het NRC wijst uit dat Van Bommel zich verbaasde over de ‘negen-tot-vijf-mentaliteit’ van het medische personeel, dat zich op hun beurt ergerde aan de bemoeienissen van de trainer. “Hij ging overal met gestrekt been in. Hij gedroeg zich als een olifant in een porseleinkast”, aldus één van de anonieme bronnen tegen het NRC

Er werd wel beterschap beloofd door de toen al flink onder druk staande Mark van Bommel. In een gesprek met de medische stafleden stak Van Bommel de hand in eigen boezem en beloofde hij zich aan te passen, ook in verbaal opzicht. Nadat Donyell Malen en Steven Bergwijn dit seizoen wegvielen, liepen de spanningen tussen beide partijen echter weer hoog op, schrijft het NRC.

Van Bommel repte over het wegvallen van Luis Suárez en Lionel Messi of Neymar en Kylian Mbappé zodra Bergwijn en Malen niet beschikbaar waren voor PSV maar intern vielen er echter harde woorden en volgde stevige discussies tussen beide partijen.

Ingrijpen en bemiddelen was zelfs noodzakelijk geworden. Algemeen directeur Toon Gerbrands moest eraan te pas komen om te bemiddelen tussen de betrokken partijen. Bij PSV heeft afgelopen dagen nog niemand een reactie gegeven op de zogenaamde anonieme aantijgingen van enkele leden van de medische staf.


Facebook Comments