Home Nieuws Stewart over ‘5 min’ gesprek met Van Nistelrooij: ‘Ik voel me voor...

Stewart over ‘5 min’ gesprek met Van Nistelrooij: ‘Ik voel me voor het blok gezet, ik had de deur moeten barricaderen’

8879
1

Enkele uren na het verrassende opstappen van Ruud van Nistelrooij als hoofdtrainer van PSV, schoven Marcel Brands en Earnie Stewart aan voor de ingelaste persconferentie.

Beide directieleden leken aangeslagen, hetgeen meer voor Brands gold dan voor Stewart overigens. Hoe dan ook, het besluit is erg drastisch als even onverwacht te noemen. Het opmerkelijke in het geheel is ook dat Marco Timmer namens Voetbal International woensdagmorgen al rekening hield met het afscheid van Ruud van Nistelrooij. Timmer had op de vroege ochtend naar eigen zeggen al enkele signalen ontvangen die op het later genomen besluit van Ruud van Nistelrooij konden duiden.

Het was klokslag tien over half 10 dat Ruud van Nistelrooij Earnie Stewart vertelde dat hij per direct zou stoppen. Stewart reageerde vol verbazing maar leek niets te kunnen inbrengen richting de trainer, die vastberaden zijn woorden uitsprak. Voordat Stewart de opgestapte trainer van enige repliek kon dienen, besloot Van Nistelrooij uit te spreken dat hij het geheel onontkoombaar alsmede onomkeerbaar was en hij zijn besluit per direct en wel meteen tegen de spelers zou gaan vertellen. Van Nistelrooij vertrok dan ook uit de technische ‘kamer’, Earnie Stewart verbijsterend achterlatend. Het leed was geleden, het opstappen van Ruud van Nistelrooij was een voldongen feit en meteen verworden tot feitelijk geschiedenis.

Marcel Brands en Earnie Stewart zitten naar eigen zeggen niet op één lijn met Ruud van Nistelrooij inzake zijn besluit te stoppen als trainer van PSV. Beide directieleden zagen het geheel totaal niet aankomen, waar Timmer woensdagmiddag juist het tegenovergestelde uitspreekt. Het 5 minuten gesprek met Ruud van Nistelrooij liet Earnie Stewart dan ook niets anders doen dan naar ‘de overkant’ te stappen, waar Marcel Brands een bespreking met het persoon hield. Stewart kreeg op de persconferentie de vraag of hij zich voor het blik gezet voelde in die 5 minuten met Ruud van Nistelrooij. ‘Ja, ik voel me voor het blok gezet’, antwoordde Stewart de vraag vanuit de perszaal. ‘Ik had de deur moeten barricaderen’, zei de verbaasde technisch directeur over de snelheid van de mededeling van de opgestapte trainer.


Vorig artikelXavi Simons des duivels na verraad-berichtgevingen: ‘Ik ben u voor eeuwig dankbaar’
Volgend artikelVan Nistelrooij wilde al eerder stoppen dit seizoen, AZ trainer Pascal Jansen in beeld als opvolger

1 REACTIE

  1. Ja het zou gek voor woorden toch zijn dat ruud vanaf dat hij wordt gevraagd om trainer te worden van psv en hij heb aangegeven nog niet door dat hij voelt dat na pas 2 jaar want toen voelde hij se zelf er niet klaar voor maar psv dwingt hij en hij is er toch trainer van psv geworden en dan wat doe psv ze verkopen alle beste spelers die die ruud was eraan het vechten om psv te laten draaien he psv denk aan geld en zet ruud in een moeilijke periode met zijn team dat moet mensen bekeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in